MEGÉRKEZETT A FODROS KEL POR!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A FODROS KEL PORT ITT TUDOD MEGRENDELNI!


 

Leveles kel (Fodros kel) por

Alacsony szénhidráttartalom, erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatás, nagy mennyiségű kalcium, C-vitamin, folsav, béta-karotin, rost, lutein és esszenciális aminosavak. 100 gramm a szervezet vitaminszükségletének 200 százalékát fedezi. Ezek az eredetileg Kis-Ázsiából származó leveles kel legfontosabb tulajdonságai, melyekkel a leveles kel por is maradéktalanul rendelkezik.

A leveles kel (vagy fodros kel, latin nevén: Brassica oleracea) igazi szuperélelmiszer, összetételének és jótékony hatásainak köszönhetően a zöldleveles és sárga színű zöldségek királyának is nevezik.

Megtalálható benne az összes esszenciális aminosav, az egészségvédő omega-3 és omega-6 zsírsavakat a legkönnyebben hasznosuló formában tartalmazza. A leveles kel por több karotinoidot tartalmaz, mint a sárgarépa. Fogyasztása hozzájárul a sejtek épségének fenntartásához, csökkentheti a rák kockázatát, segít megőrizni a bőr és a haj egészségét, védi a DNS-t, javítja a látást. Hatékonyan támogatja az emésztést és a természetes zsírégetést, így a lapos has elérésében is szövetségesünk lehet. Gyorsítja a kalcium felszívódását, rostjai elősegítik a bélflóra regenerálódását.

A leveles kel por nagyszerű méregtelenítő, a szervezetre káros anyagok eltávolításával többek között az emésztési problémákra, a fáradékonyságra és a krónikus fejfájásra is gyógyír lehet.


 

Mik azok a szuperélelmiszerek és miért nélkülözhetetlenek?        

A szuperélelmiszer nem mesterségesen előállított termék: azok az élelmiszerek kaphatják meg ezt a kitüntető elnevezést, amelyek a legnagyobb mennyiségben, és változatosságban tartalmazzák az ember számára létfontosságú tápanyagokat. 

A leveles kel por már kis mennyiségben fedezi a szervezet napi K- és A-vitamin szükségletét, kiváló forrása az E-vitaminnak, közel nyolcszor annyi folsavat és négyszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a káposzta. Ez azt jelenti, hogy segítségével pótolható a legfontosabb vitaminok jelentős része. Ha rendszeresen fogyasztunk leveles kel port, több vashoz jutunk, mintha minden nap marhahúst ennénk. Bővelkedik a szem egészségét védő luteinben, kalciumtartalma több, mint hatvanszorosa a friss spenóténak, és jelentősen meghaladja a tejben található mennyiséget. Tartalmazza az összes esszenciális –ezeket a szervezet nem képes előállítani, ezért kívülről kell pótolni őket – aminosavat, ezen kívül gazdag szívvédő omega-3 és omega-6 zsírsavakban, béta-karotinban, káliumban, mangánban, rézben és vasban. A leveles kel por csökkenti a rák – különösen az emlő-, petefészek és prosztatadaganat esetén tehet jó szolgálatot –, a gyulladások, az asztma, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint lassítja a bőr és a sejtek öregedését. Javítja a vastagbél természetes tisztulását, hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, óvja az erek egészségét, hozzájárul a bélflóra egyensúlyának megőrzéséhez és visszaállításához, jó szolgálatot tehet a cukorbetegség kezelésében. A leveles kel ösztönzi az idegrendszer és az agy működését, javítja a memóriát.


 

        Hogyan működik a Fodros kel por?

A szuperélelmiszer leveles kel por jótékony egészségvédő tulajdonságait hatóanyagai kiemelkedő mennyiségének és egyedi összetételének köszönheti. Antioxidáns összetevői, elsősorban a C-vitamin, a polifenolok és a béta-karotin, megkötik a rosszindulatú daganatokat, szív- és érrendszeri megbetegedéseket, gyulladásokat okozó, a sejtek és a bőr idő előtti öregedéséért is felelőssé tehető szabad gyököket. Szintén antioxidánsainak hatása, hogy a leveles kel por fogyasztásával hajunk egészségét is megőrizhetjük, valamint javulhat a memóriánk.

Daganatellenes hatását erősíti, hogy kihajtja a karcinogén (rákkeltő) anyagokat a szervezetből. Hatékony gyulladáscsillapító, ezáltal a leveles kel por erősíti és védi a húgyutakat, enyhíti az ízületi gyulladások és az asztma tüneteit.

Tartalmazza a sejtműködést, az izomfejlődést és az immunrendszer működését elősegítő, valamint az érrendszer, a csontok és a bőr egészségéhez jelentős mértékben hozzájáruló esszenciális aminosavakat. Optimális mennyiségű omega-3 és omega-6 zsírsavjai révén a leveles kel por segíthet a fekélyek, ízületi gyulladások, csontritkulás, magas vérnyomás, pattanásos bőr, pikkelysömör, érelmeszesedés és más keringési zavarok esetén. Karotinoidjai közül –ezekből többet tartalmaz, mint a sárgarépa– a lutein és zeaxanthin egyaránt javítja a látást. A csontokat és a fogakat is erősíti a leveles kel porban bőségesen fellelhető kalcium, A-vitamin és K-vitamin, míg a sulfur tartalma az emésztést segíti.

A kalcium felszívódásának hatékonyságát magnéziumtartalma még tovább fokozza. A leveles kel por a benne található rostoknak köszönhetően hatékony méregtelenítő és béltisztító, csökkenti a koleszterinszintet, védi az ereket, támogatja a testsúlyvesztést és a hasi zsírpárnák csökkentését, segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát. Utóbbi tulajdonsága hozzájárul immunerősítő képességéhez, valamint ahhoz, hogy javítja az emésztést és az anyagcserét, enyhíti a krónikus fejfájást, mérsékelheti a fáradékonyságot.


 

Miért fogyasszunk Fodros kel port?       

A leveles kel por fogyasztása hozzájárul testi és szellemi jóllétünk megőrzéséhez, valamint a betegségek megelőzéséhez. Kiváló általános immunerősítő, megszépíti a bőrt, erősíti a csontokat, javítja a látást, hozzájárul a fogyókúrák sikeréhez.

A leveles kel por az alábbi esetekben kifejezetten ajánlott:

  • Immungyengeség
  • Krónikus emésztési zavarok
  • Fáradékonyság
  • Bőrproblémák (pattanások, pikkelysömör, gyulladások)
  • Ízületi gyulladások
  • Fogyókúra
  • Érrendszeri zavarok (érelmeszesedés)
  • Rákmegelőzés
  • Sérült bélflóra
  • Memória problémák
  • Magas vérnyomás
  • Látási problémák
  • Emésztési zavarok


1 csomag az 1 havi adag, felhasználási mód zöld turmixba, vagy joghurtba 1 púpozott teáskanál

A fodros kel egy igazi királyi méltóság a tápláló zöldségfélék között.

Alkalmazási javaslat „zöld turmix” italokhoz keverhető.

Példaként jellegzetes zöld turmix recept lehet: 

 

 1. RECEPT 

1 fél csésze bogyós gyümölcs (szeder, málna, áfonya, eper)

2-3 levél zöld jégsaláta

1 fél csésze madársaláta

egy púpozott evőkanál fodros káposzta por

 

2. RECEPT 

1 fél zöld alma

2-3 levél zöld fejes saláta

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

egy púpozott evőkanál fodros káposzta por

 

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókat egy turmixgépbe tesszük, és annyi vízzel vagy cukormentes kókusz vagy mandulatejjel öntjük fel, hogy egy tartalmas, de még iható levet kapjunk. Ha túl kevés vizet adunk a készülő italohoz, akkor a turmixgép nem tudja kellően megforgatni a kehelybe tett hozzávalókat. Ekkor öntsünk hozzá több folyadékot!

Így nagyon tápláló, tartalmas italt kapunk!

Egészségére!


 

NÉHÁNY VÉLEMÉNY A FODROS KEL PORRÓL

(Ti küldtétek)

 

„Egy igazi energia bomba! A reggeli turmixom „felrobbant” tőle és én is kaptam egy turbó löketet! El nem tudnám képzelni, hogy kihagyjam!’

Péter, cégvezető 

 

Kedves Mara!

Tapasztalatom a kel porral kapcsolatban.

Jól érzékelhető, hogy gyorsan ad energiát, és fehérjét a testnek.

Sz.Á.

 

Sziasztok!

Szeretem használni a kelport, mert tudom, hogy így a reggeli turmixomban könnyen, gyorsan hozzájutok ahhoz a napi fontos tápanyaghoz, amire szüksége van a testemnek az ideális működéshez.

Köszönöm, hogy megoldottátok nekem!

T.E.

 

Minden reggel teszek a turmixomba! Pörgök ebédig, és még utána is! 

K.P.

 

Én próbáltam és pár nap után már érezhető a bélrendszerre gyakorolt jótékony hatása.

K.B.G.

 

 

A FODROS KEL PORT ITT TUDOD MEGRENDELNI!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás