Saj­tos karfi­ol­po­gá­csa

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


               

                          KULCS A TESTHEZ  KÖNYV                                    ÉLET ÍRTA SZAKÁCSKÖNYV


 

Saj­tos karfi­ol­po­gá­csa lett a di­é­tá­zók őszi ked­vence!
Ala­csony szén­hid­rát­tar­talmú, di­é­tás fi­nom­ság, amit akár kö­ret­ként is tá­lal­hatsz. Ha vi­gyá­zol az ala­kodra, ér­de­mes ki­vál­ta­nod vele a hiz­laló krump­li­pü­rét.

HOZZÁVALÓK:

1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
3 gerezd fokhagyma
1/3 csésze tejföl
12 dkg reszelt cheddar sajt
1 ek szárított petrezselyem
¾ tk só
¼ tk bors
2 nagy tojás
2 tojás fehérje


ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt.

2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfioltés a fokhagymát, és közepes lángon gőzöld 7-10 percig, míg meg nem puhul.

3. Jól csepegtesd le, és (a fokhagymával együtt) tedd egy konyhai robotba.

4. Pürésítsd, majd töltsd át egy nagy tálba.

5. Kavard bele a tejfölt, sajtot, petrezselymet, sót, borsot, majd a 2 tojást is. Dolgozd simára.

6. Egy másik tálban verd keményre a tojásfehérjéket. Óvatosan öntsd a karfiolos keverékhez, és könnyedén kavard össze.

7. Töltsd az előkészített muffin formába, egyenletesen elosztva a mélyedésekben, és told a sütőbe 18-22 percre. Ha aranysárga, szilárd és felemelkedett, akkor kész. Azonnal tálald.

Egyszerű, laktató és isteni finom! Forrás:ripost.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

 

 

 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás