5 Edzés Utáni Hobbi - Népszerű Kikapcsolódási Lehetőségek Edzés Után

Az edzés, a sport ma már köztudottan nemcsak a testre van pozitív hatással, de segít a szellemi frissesség fejlesztésében is. Emellett növeli többek között a boldogság érzetünket, hozzájárul a pihentető alvás elősegítéséhez, valamint csökkenti a stressz okozta panaszok, valamint a depresszió kialakulásának az esélyeit.

Habár edzés közben is jól érezzük magunkat az edzés utáni időszakban teljes mértékben érezhető a befektetett kemény munka és sok esetben még energikusabban is hagyjuk el az edőtermet.

Ennek megfelelően összegyűjtöttünk 5 gyakori hobbit, amit szívesen űznek a sportrajongók edzés után.

#1. Jóga, Nyújtás

Sport, sport és a végén is sport! A jóga, valamint a meditáció is a 21-ik század egyik legkedveltebb szabadidős tevékenysége, amely számos szempontból segíti az embereket lelkileg és fizikailag is kikapcsolni. Egy hosszabb és fizikailag megterhelőbb edzést követően pedig egyre többen igyekeznek a regenerálódásra is odafigyelni, amire egy rövidebb 20-30 perces könnyedebb jóga, vagy esetleg struktúrált nyújtás is kiváló. Ezidő alatt megpihen a test és a lélek, egy rövid időre lelassul az idő.

#2. Online Blog/Vlog Építés

A különböző okoskarkötők, valamint fitness óráknak köszönhetően szinte minden egyes percét nyomon követhetjük az edzéseknek. Egyes karkötők azt is megmondják, hogy egy edzés után hány óra alvásra van szükségünk, mennyi mentális energiát fektettünk bele az edésünk sikerébe (Whoop karkötők). Mindennek tudatában egyre több hétköznapi sportoló tudja teljes mértékben kielemezni a teljesítményét és az adatoknak köszönhetően a sport-blog/vlog építés észrevehetően az edzések egyik trendjévé kezd válni.

#3. Főzés:

Minél többet és rendszeresebben sportolunk, annál jobban formálódik az energiabevitelünk és felhasználásunk is. A sport pozitív fizikai hatásai, jelei nemcsak a mérlegen, valamint a mozgékonyságban mutatkozik meg, de abban is, hogy mit, mikor és hogyan viszünk be a szervezetünkbe. A sport akarva, akaratlanul megváltoztatja az étkezési szokásainkat és egyre nagyobb számban tapasztalható, hogy a főzés, konyhai kreativitás hobbiként is megjelenik az edzések után.

#4. Gaming

Első hallásra lehet, hogy kétséget keltő a videojátékok a sporttal való megemlítése, viszont amíg egyeseknek például egy extra nyújtás, vagy egy rövidebb meditáció, addig másoknak az edzések utáni egy-két óra játékidő jelenti a mentális felfrissülést. A videojátékok pedig mára már annyira könnyen elérhetővé váltak, hogy sok esetben a felhasználók már az edzőtermet elhagyva, hazafelé is beléphetnek az olyan népszerű internetes játékok világába, mint például a Fortnite.

 #5. iGaming:

Ha pedig már az online rendszereknél járunk, akkor mindenképp meg kell említeni az eddig még soha nem látott fellendülést mutató iGaming szektort is. Ebbe a kategóriába tartoznak például az online sportfogadási oldalak, ahol az érdeklődők otthonról, tömegközlekedésen, vagy akár egy Pub-ban is izgalmasabbá tehetnek egy meccset, vagy bármilyen sporteseményt. Ennek a szektornak többek között azért is nőtt meg a népszerűsége, mert mindenfajta beruházás nélkül végezhető, konkrétan bárhonnan, bármikor.

Fotó: https://unsplash.com/photos/gzeTjGu3b_k

Támogatott cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket