A 10 legjobb étel, amit online kaszinózás közben is fogyaszthatsz

Régebben az online kaszinók Magyarországon nem igazán örvendtek nagy népszerűségnek, hiszen a legtöbb platform kis hazánkban sokáig nem volt elérhető. Nem is beszélve arról, hogy a netes szerencsejáték-platformok törvényességének helyzete egy ideig nem is volt rendezve hazánkban, így a legtöbb oldal a szürkezónában működött. Mára viszont ez teljesen megváltozott: egy EU-s döntés értelmében már Magyarországon is legálisan üzemeltethetnek kaszinót a külföldi szolgáltatók, így a magyar játékosok is rengeteg online kaszinó közül válogathatnak. Széles játékkínálat, valamint remek bónuszok és promóciók várják azokat a felhasználókat, akik létrehoznak egy fiókot valamelyik platform felületén.

 

És ez nem minden: a legjobb netes kaszinók ugyanis mobileszközről, útközben is elérhetők, így akár Android- vagy iOS-eszközről is megnyithatod a kedvenc nyerőgépes vagy asztali játékaidat. Ha pedig a játékoknál tartunk, beszéljünk egy kicsit az online kaszinók rendkívül széles felhozataláról. A legjobb oldalakon ugyanis az sem ritka, hogy akár több ezer különböző játék közül válogathatnak a felhasználók. A felhozatalban megtalálhatók a klasszikus online nyerőgépek, az asztali játékok, de az elmúlt években rendkívül népszerűek lettek az élő játékok is, amelyet valós időben közvetítenek egy speciálisan felszerelt stúdióból, nagy felbontású kamerák segítségével. Az élő játékok még immerzívebb, valósághű környezetet kínálnak a felhasználóknak, akik így úgy érezhetik, mintha valójában ott lennének a kaszinóban. Sőt, játék közben még akár játékostársainkkal, vagy az osztóval is kapcsolatba léphetünk, így igazi közösségi élmény vár ránk.

 

Ha valakinek eszébe jut a kaszinózás, általában azonnal fancy koktélokra és egyéb alkoholos italokra gondol, akár a netes kaszinókról, akár hagyományos társaikról van szó. Ez nem is olyan meglepő, hiszen a szerencsejáték és az italozás gyakran kéz a kézben járnak: már a korai kaszinók is egyfajta közösségi térként működtek, ahol a vendégek szívesen fogyasztottak ezt-azt. Pedig a fizikai kaszinókban általában nagyon menő kajákat is felszolgálnak, ám erről valamiért mégis kevesebb szó esik. Cikkünkben ezért azokat az ételeket gyűjtöttük össze, amiket akár online kaszinózás közben is nyugodtan elfogyaszthatsz, nem lesz tőlük zsíros a billentyűzet és pillanatok alatt bevihetsz némi kalóriát a szervezetedbe, ha már órák óta nem álltál fel a géptől. Íme a 10 kedvenc online kaszinós kajánk.

 

 

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/ferfi-szemely-kezek-kaszino-3290047/ 

 

Kaszinótojás

Mi mással is kezdhetnénk a felsorolást, mint egy olyan klasszikussal, amely a nevét is a kaszinózásról kapta. A kaszinótojás Magyarországon is egy rendkívül népszerű vendégváró étel, de gyakorlatilag minden hidegtálon is állandó helyet kap, egyeseknek pedig a szilveszter jut eszükbe erről az ételről. A hagyományos recept szerint a tojássárgához mustárt, majonézt és fűszereket kevernek, de gyakorlatilag bárhogy felturbózhatod ezt a változatot. A még krémesebb állag érdekében érdemes botmixert használni, de ne aggódj, ugyanis ezzel együtt is néhány perc alatt elkészíthető ez a klasszikus hidegtálfogás. Ha pedig köretről van szó, egy francia- vagy bármilyen majonézes saláta tökéletesen fog passzolni hozzá. A kaszinótojás előnye amellett, hogy gyorsan megvan vele az ember, az az, hogy könnyedén fogyasztható, nem fog rácsöpögni az olaj és a zsír a billentyűzetre, így online kaszinózáshoz is remek választás lehet.

Kaszinós partiszendvics

A kaszinószendvics, vagy más néven partiszendvics szintén gyakran látott elem a hidegtálakon, és a hagyományos, fizikai kaszinókból sem hiányozhatnak. Olyan kis szendvicsekről van szó, amiket gyakorlatilag két falatban el lehet fogyasztani, sőt, a nagyobb étkű játékosok egy harapásra is simán betolhatják. A kaszinószendvics elkészítése roppant egyszerű folyamat: végy egy kisebb átmérőjű kenyeret, kend meg az alappal, majd mehetnek is rá a feltétek. Itt tényleg csak a képzeleted szabhat határt: tehetsz rá sonkát, szalámit, lazacot, vagy akár megkenheted tonhalkrémmel vagy valami más finomsággal is. Ha a felvágottak mellett döntesz, érdemes a tetejére egy csöpp paprikakrémet vagy majonézet tenni, hiszen ez nemcsak a szendvics megjelenését dobja fel, de így kevésbé lesz száraz hatása az ételnek. Ha pedig inkább készen vásárolnád meg ezt a divatos kaját, ezt gyakorlatilag bármelyik magyarországi bevásárlóközpontban megteheted.

Roppanós bécsi virsli

Frankfurti, berlini, bécsi virsli. A három elnevezés ugyanazt az ételt takarja, hiszen a világ különböző pontjain más és más nevet kapott ez a Magyarországon is jól ismert szilveszteri kaja. Hazánkban bécsi virsli néven terjedt el, és gyakorlatilag szinte minden büfé kínálatában megtalálható. Általában zsemlével és ketchuppal, mustárral fogyasztjuk, de ismerünk olyat is, aki inkább tormába mártogatja. Ami pedig az elkészítési módot illeti, gyakorlatilag szinte bármilyen módon hőkezelhető: van, aki csak bedobja a mikróba, de mi azt javasoljuk, inkább vízben főzd meg, de akár egy serpenyőn is lepiríthatod. Ugyan a bécsi virsli elsősorban nem a gourmet-kalandok kedvelőinek jó választás, és nem is a kiemelkedő hústartalmáról híres, mi azért szertejük ennyire, mert pillanatok alatt elkészíthető, így akkor is nyugodtan elfogyaszthatod, ha csak néhány másodperc időt szánsz a kajálásra két nyerőgépes pörgetés között.

Hamburger

 A hamburger, mai divatos nevén a burger manapság reneszánszát éli. Szinte mindegyik étterem szerepelteti az étlapján ezt a szaftos gyorskaját, aminek a legtöbb helyen már semmi köze a Balaton-partról jól ismert klasszikusra. Abba még mirelithús ment, és nem maradhatott ki belőle a csalamádé sem, manapság viszont egy magára valamit adó étterem vagy büfé csakis kiváló minőségű húsból dolgozik. A legjobb helyeken angus húsból vagy valami más hasonló minőségi marhából készítik a hamburgert, és szinte bármilyen feltét kerülhet bele. Egyesek camambert-t raknak bele, másoknál hagymalekvár, pirított hagyma vagy bacon kerül a buciba. A lehetőségek száma tényleg végtelen, ám van két dolog, amit semmiképp nem érdemes kihagyni a burgerből, akármelyik változatáról is van szó. Ez pedig nem más, mint a savanyú uborka, és természetesen nem hiányozhat belőle valamilyen szósz sem. Sokan a klasszikus mustár-ketchup összeállításra esküdnek, de szerintünk sokkal jobb, ha magad készítesz valamilyen burgerszószt vagy chipotle-majonézt. Mivel a hamburger a legtöbb jó helyen nem feltétlenül olcsó mulatság, érdemes otthon elkészíteni, hiszen így jóval olcsóbban kijöhetsz. Egy tálcát viszont mindenképp tegyél az öledbe, amikor hamburgerezel, hiszen ez tipikusan olyan kaja, amit nem lehet szépen enni. Mi még nem láttunk olyan burgert, ami ne esett volna szét a fogyasztása közben.

 

 

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/elelmiszer-falatozas-gyorskaja-hamburger-1639565/ 

Hotdog

Ha már a gyorskajákról van szó, mindenképp meg kell említeni a szintén sokak által kedvelt klasszikust, a hotdogot. Egy hotdog még gyorsabban elkészíthető, mint egy hamburger, és sokkal könnyebben is fogyasztható annál. Rengeteg hotdogreceptet találhatsz az interneten, és erre a gyorsételre is érvényes az, hogy szinte bármit lehet bele pakolni. Az alaprecepthez egy hotdogkiflire lesz szükséged, ebbe megy bele a már korábban említett roppanós bécsi virsli, de ha valami különlegesebbre vágysz, akár házi grillkolbásszal is készítheted. A savanyú uborka szintén elengedhetetlen tartozéka a hotdognak, és a legtöbb standnál pirított hagymát is tesznek bele. Szószok terén pedig nyugodtan használhatod a hagyományos kombinációt: a mustár-ketchuppal nem lehet mellélőni. Bár a legtöbb „zsírbüfében” kapható hotdog, ráadásul általában meglehetősen olcsón hozzájuthatunk, ha biztosra akarsz menni, inkább otthon készíted el az amerikaiak egyik kedvenc kajáját, a hotdogot.

Melegszendvics

Ha már ennyit írtunk az amerikai gyorsételekről, érdemes megemlíteni a magyarok kedvenc gyorskajáját, a melegszendvicset is. Kevés olyan ország van, ahol olyan népszerű a melegszendvics, mint Magyarországon. Ennek az ételnek is számos különböző változata van: a büfékből jól ismert klasszikus, amit csak meg kell kenni melegszendvicskrémmel, szórni rá egy kis trappistasajtot, és már mehet is a sütőbe, de ott van a toast változata is, amihez egy melegszendvicssütőre is szükségünk lesz. Nekünk egyébként ez a verzió a kedvencünk, a roppanóssága, valamint az olvadt sajt szinte semmihez nem hasonlítható élményt nyújt. Ha pedig inkább nemzetközi vizekre eveznél, készítsd el valamelyik francia melegszendvicset, vagyis a croque madame-ot, vagy a croque monsieurt. Manapság egyre népszerűbb a portugálok melegszendvicse, a francesinha is, amit brutális sörös-paradicsomos mártással szoktak tálalni. A melegszendvics nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, így ez az étel is ideális lehet a kaszinózás szerelmeseinek. Amellett, hogy pillanatok alatt elkészíthető, rendkívül olcsó is, hiszen itt nem kell több ezer forintot kiadnod az alapanyagokra, jó esetben pár száz forintból is megvagy.

Tortilla chips mártogatóssal

A tortilla chipsről a legtöbb embernek a mozizás jut eszébe, pedig valójában egy tökéletes kaszinós snackről van szó. A tortilla chips szinte minden boltban megtalálható, de ehhez még érdemes valamilyen mártogatóst is venni. Ez a legtöbb esetben sajtszósz vagy salsa szokott lenni, de túlérett avokádóból akár guacamolét is készíthetsz, ha valami különlegesebbre vágysz. A tortilla chipset az teszi ideálissá a kaszinózáshoz, hogy könnyen fogyasztható, így akár nyerőgépezés vagy pókerezés közben is nyugodtan rágcsálhatod. Persze nem egy hagyományos ételről van szó, ez sokkal inkább egy snack, tehát elsősorban nem a farkaséhes kaszinójátékosoknak ajánlott. Manapság eléggé felment a tortilla chips ára, de nem kell aggódni, ugyanis otthon is elkészítheted ezt a mozis kaját, ha épp kísérletező kedvedben vagy.

Rántott sajtgolyó

Magyarországon szeretünk mindent (is) kirántani, ezért nem volt kérdés, hogy valamilyen rántott cuccnak is szerepelnie kell a listán. A rántott sajt egy igazi klasszikusnak számít hazánkban, ami szinte egyetlen bőségtálról sem hiányozhat, de mi inkább egy modernebb verzió, a rántott sajtgolyó mellett döntöttünk. Azért szeretjük ennyire ezt a kaját, mert pillanatok alatt összedobható, könnyű elfogyasztani, főételként és partifalatként egyaránt megállja a helyét, így kaszinózáshoz is kitűnő választás lesz. Az interneten rengeteg különböző receptet találhatsz, de a legtöbb esetben reszelt sajtra, sóra, borsra, lisztre, tojásra és zsemlemorzsára lesz szükséged. A panírozás után a sajtgolyókat bő, forró olajban kell kisütni, és ha elérték az aranybarna színt és a roppanós állagot, már nyugodtan ki is veheted őket, és már be is tolhatod őket nyerőgépezés közben. Ha szeretnéd még jobban feldobni ezt a könnyen elkészíthető partikaját, trappista helyett csinálhatod cheddarból is, így még ízletesebb lesz a végén a sajtgolyó. Mártogatóssal tálald, ami lehet majonéz, ketchup, barbecue-szósz, de itt igazából csak a képzeleted szabhat határt.

Jalapeno poppers

Ha megemlítettük a rántott sajtgolyót, beszéljünk egy kicsit a jalapeno poppersről is. Ugyan Magyarországon nem örvend akkora népszerűségnek ez a kaja, mint mondjuk az Egyesült Államokban, manapság egyre több modern büfében találhatunk valamilyen popperst. A jalapeno poppershez néhány különleges alapanyagra is szükséged lesz, ilyen például maga a jalapeno, amely sajnos nem található meg mindegyik sarki bolt kínálatában. Ami viszont az elkészítését illeti, ha gyakorlott vagy a konyhában, akár 20 perc alatt is meglehetsz ezzel az isteni gyorskajával. A jalapeno poppers alapreceptje a következőképpen néz ki: először a paprika belsejét kiszedjük, megtöltjük egy krémsajtos-cheddaros töltelékkel, majd bepanírozzuk és kisütjük. A panírozás során először a lisztben forgatjuk meg a popperseket, ezután kerülnek tojásba, majd a külsejét alkotó zsemlemorzsába tesszük őket. Ha szeretnéd, akár kétszer is elvégezheted a folyamatot, így ugyanis sokkal roppanósabb állagot kapsz a végén. Az egyetlen trükkje ennek az ételnek, hogy ha nem figyelünk oda és túl sok töltelék kerül a paprika közepébe, sütés közben könnyen „szétjöhet”, úgy pedig már nem igazán ideális kaszinózáshoz. Néhány áruházban a jalapeno poppers mirelitváltozata is elérhető, így még könnyebben elkészítheted ezt a cuccos kaját.

Ropi és perec

Ha nem szeretnéd túlgondolni a dolgot, dönthetsz akár úgyis, hogy az áruház polcáról inkább valamilyen snacket, vagyis rágcsálnivalót veszel le. Hazánkban az egyik legnépszerűbb snack kétségkívül a ropi és a perec, ami tényleg minden boltban kapható, és kaszinózáshoz is ideális lehet, ha csak valami apróságra vágysz. A ropinak egyetlen hátulütője van: elképesztően száraz, így mindenképp érdemes lesz betárazni üdítőkből is, hogy ne fulladj meg a nyerőgépes pörgetések közben, amíg ezt a snacket rágcsálod. Ahogy a legtöbb kaja a listánkon, úgy természetesen a ropi is könnyedén elkészíthető akár otthon is, így még finomabb és kreatívabb változatokat hozhatsz létre. A házi ropihoz csak néhány hozzávaló kell: finomliszt, vaj, só, és ha esetleg felturbóznád egy kicsit, azt könnyedén megteheted reszelt sajttal és krémsajttal, esetleg tejföllel. Ha túl uncsinak tartod a ropit és a perecet, akkor válassz valami más snacket, ami lehet akár egy finom chips vagy valamilyen cracker, esetleg party mix.

Összegzés

Az online kaszinók teljesen átalakították a szerencsejáték-ipart, ami nem is olyan meglepő a fantasztikus bónuszok, a széles játékkínálat, a mobilos elérhetőség és a különböző versenyek miatt. Magyarországon is egyre kevesebb játékos jár hagyományos kaszinóba, és egyre többen döntenek úgy, hogy inkább valamelyik netes kaszinó felületén próbálnak szerencsét. Míg régen a legtöbben a kaszinó épületében kértek ki valamilyen szendvicset vagy kaszinótojást, az iparág teljes átalakulása miatt egyre többen teszik ezt meg saját otthonukban. A fenti listán szereplő ételekkel biztosan nem fogsz mellélőni: direkt olyan, könnyen elkészíthető fogásokat szedtünk össze, amiktől (a legtöbb esetben) nem lesz zsíros a billentyűzet és az egér sem. Persze a legtöbb nyerőgép esetében beállíthatod az automatikus pörgetést, és ilyenkor valami komolyabb fogást is könnyen elfogyaszthatsz, ám ha inkább a kézi pörgetés híve vagy, az itt felsorolt kajákból játék közben is simán falatozgathatsz. Természetesen az ételrendelés is rendkívül népszerű a kaszinójátékosok körében, ám jóval olcsóbban jöhetsz ki, ha te magad készíted el a fent említett ételek valamelyikét, és így slotozásra és rulettezésre is több pénzed maradhat.

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket