A bőrápolás őszi szabályai

A hűvösebb évszakban se feledkezzünk meg erről!

Néhányan talán felkapják a fejüket, hogy miféle külön szabályai lehetnek a bőrápolásnak ősszel?! Ha viszont kicsit jobban belegondolunk, ebben az időszakban is nagyon fontos, hogy kellő figyelmet szenteljünk ennek a feladatnak, annak ellenére is, hogy a nap már nem tűz olyan erősen, a hőmérséklet pedig nem olyan zord, mint télen. Mégis vannak olyan alapvető szabályok, amiknek betartásával csak magunknak kedvezünk. Ezek egyike az arcápolás, amihez az Alza által kínált termékek maradéktalan megoldást jelentenek. De nézzük sorban, mire figyeljünk!

A szépség belülről…

Igaz, hogy az unásig ismételt gondolat, de ez mit sem von le az igazságtartalmából. Ahhoz, hogy a testünk, a bőrünk, a hajunk szép lehessen, ahhoz szüksége van bizonyos vitaminokra, ásványi anyagokra. Ez tehát azt jelenti, hogy két sokat hangoztatott dolgora is érdemes komolyan odafigyelni, az egyik a hidratálás, a másik pedig a megfelelő étkezés, illetve a vitaminok ptólása.

Tisztaság, fél egészség

Nyáron a bőrünk a megfelelő ápolás mellett is könnyen kiszáradhat, illetve a fényvédők használata ellenére is lebarnul. Ahogy egyre távolodunk a legmelegebb hónapoktól, bőrünk úgy válik egyre fakóbbá, sok esetben pedig a hámlás is megnehezíti a dolgunkat. Éppen ezért ne feledkezzünk meg az arc- és testradírok használatáról sem, amikkel az elhalt hámsejteket eltávolíthatjuk. Fontos, hogy

a belső hidratálás mellett a külső táplálásról is gondoskodjunk, azaz használjunk olyan arckrémeket, testápolókat, amik segítenek bőrünk készleteinek feltöltésében. Azt sem szabad elfelejteni, hogy bár nem érezzük olyan intenzívnek a nap sugarait, továbbra is szüksége van a bőrünknek a fényvédőkre. Évszaktól függetlenül javallott a használatuk, így augusztus végén semmiképpen se rejtsükőket a fiók mélyére.

Hámlasztás a megújulásért

A tavasz és az ősz a bőr megújulásának időszaka, hiszen remek alkalmat teremt arra mindkét időszak, hogy megtisztuljon, új erőre kapjon. A késő ősz, kora téli időszak remek alkalmat kínál a hámlasztásra, de ha nincs rutinunk ilyesmiben, bízzuk inkább szakemberre!

Szponzorált cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket