A Föld világnapja

A Föld világnapja alkalmából joggal mondhatnánk, hogy én kicsi vagyok ahhoz, hogy változtassak. A nagy cégek, gyárak, kormányok azok, akinek ebben élen kellene járni.

Pedig már önmagában az, hogy kicsit odafigyelünk, a saját házunk táján söprögetünk, nagyon sokat jelent.

A szelektív hulladékgyűjtés, a lebomló műanyagok használata, az, hogy kistermelőktől vásárolunk egészséges gazdálkodásból származó termékeket, hogy a mosó és tisztítószerek közül azokat választjuk, amik nem szennyezik a folyóinkat, már önmagában is hatalmas teljesítmény tőlünk.

Ha ezt milliók, milliárdok megteszik, hidd el, rengeteg változást hoz.

A Föld napja alkalmából most bemutatunk egy remek embert, aki a föld leghasznosabb élőlényeinek a méheknek szentelte életét.

Horváth Csaba így vall magáról a méhészkedésről, a méhekről és arról, hogy városi gyerekként miért választotta ezt a pályát!

"Városi gyerek voltam, majd 22 éves koromig nem is gondoltam, hogy én valaha méhekkel fogok foglalkozni.
Az eredeti szakmámban megismert barátaim szeretették meg velem a méhészkedést. 2010 óta minden nyáron eljártam segíteni nekik. Hamar rájöttem, hogy ez nem is egy munka, hanem inkább egy hivatás. Azért, mert ezeknek a kis bogaraknak nem csak a mézet, hanem növények, erdők fent maradását köszönhetjük.
Barátaim által átadott szakmai tudás, birtokában, valamint OKJ-s méhész képzést követően belevágtunk 2020-ban és megvettük első 20 saját méhcsaládunkat.
Eleinte bérelnünk kellett a méheknek a telephelyét, de 2021-ben tudtunk egy kis földet venni erdővel, ahova a kaptárok, lakóikkal együtt beköltözhettek.
 

Feleségemmel jó néhány méhcsípést elszenvedtünk az első szezonban mire megtanultuk precíz kaptár kezelés technikáját. Második szezonunkra kicsit egyedibbé akartuk tenni a méheink által gyűjtött mézet. Ezért döntöttünk úgy, hogy gyümölcsöket is fogunk aszalni. Az ehhez kellő technikai hátteret 2022-januárjában már biztositani is tudtuk.


 

A mi vállalkozásunk előnyei!

A vevők közvetlenül a termelőtől, azaz tőlünk vásárolnak. Nincs közénk iktatva semmiféle piaci szegmens, ami akár a méz minőségén változtatná. Nagyrészt családi földjeinken megtermelt gyümölcsök kerülnek aszalásra. Amik az éghajlat miatt nem teremnek meg az országban, azokat nagykereskedésekből külön válogatjuk. Családunk minden tagja nagy méz, gyümölcs fogyasztó ezért az összes termékünket úgy alkotjuk meg mintha saját magunknak csinálnánk.

Lépés tartás!

Hiába a minőség az egyediség, annak, aki fent akar maradni a felszínen muszáj a weben és jelen lennie. Ezért is döntöttünk a frissmez.hu megalakulása mellett. Szeretnénk, ha a termékeink több érdeklődőhöz, leendő vevőhöz eljutnának.
A termékek Budapesten több helyszínen személyesen átvehetők, valamint szerződésben állunk az ország legjobb futárcégével a GLS-el. Igy a megrendelés után a csomag akár 48 órán belül megérkezhet.
Kapcsolattartás céljából megtalálhatók vagyunk facebookon, instán az itt feltett kérdésekre igyekszünk órákon belül válaszolni.

Összefoglalva!

Feleségemmel nekünk nem az a lényeg, hogy csak gyorsan eladjuk a mézünket. Hanem hogy olyan egyedi, minőségi termékeink legyenek, mint például az aszalt aloe veras méz.
E mellett még a bolygónk növényeinek is segítünk egy picit méheink szaporításával.
Valamint jó érzés látni, hogy a 3 éves kis lányunk is örömét leli a méhekkel való foglalkozásban, na meg a méz fogyasztásban."

A fenti példa bizonyítja, hogy mi magunk is sokat tehetünk a bolygóért. És ez lehet hivatásunk, életünk egyik alapelve.

A méz egészséges, fogyasztásával rengeteg hasznos tápanyag kerül a szervezetbe. Ugyanakkor ezzel is mértékkel kell bánnunk! - Testszerviz megjegyzés

 

Te is tehetsz az egészséges, zöld bolygóért!

Bio és öko mosószereket, tisztítószereket használj te is!

 

 


 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket