A hajápolás legelső lépése: az ideális sampon kiválasztása a hajtípusodhoz

Sokan azt gondolják, hogy a sampon megvásárlása egyetlen egyszerű mozdulat: lekapni a polcról, vagy betenni a virtuális kosárba a megfelelő fajtát, és ennyi. Igen ám, de milyen is az a megfelelő fajta? Ez az a pont, ahol a legtöbben vagy elbizonytalanodnak, vagy megrándítják a vállukat, mondván mindegy, csak sampon legyen! Ám az igazság ennél jóval összetettebb, s ami még mérvadóbb, hogy a sikeres hajápolás szempontjából fontosabb. Íme, a samponválasztás valódi, eredményes módja, aminek a bizonyítéka a ragyogó hajkorona!
 

Mi is pontosan a feladat?

Ahhoz, hogy a személyes befutó bekerüljön a figyelem célkeresztjébe, érdemes először is azt helyre tenni, hogy mi is a samponok funkciója. Mondhatnánk magától értetődő egyszerűséggel, hogy a tisztítás, ami természetesen igaz is, de ennél azért összetettebb a történet. Konkrétan a sampon a hajápolás alapja, alapköve, amire minden következő lépcsőfok épül, azaz ha itt nincsen megfelelő stabilitás, akkor a hajápolás vára összeomolhat.

Egy valóban jó, minőségi termék hatékonyan távolítja el a fejbőrről és a hajról a porszemeket, a feleslegesen termelődött faggyút, valamint a hajkozmetikai készítmények nyomait, az egyéb szennyeződésekről nem is beszélve. Emellett, tehát túl a tisztításon, a haj ápolása is releváns cél. Egy optimálisan kiszemelt készítmény jó hatással van a fejbőrre. A tiszta, ápolt haj lélegzővé válik, miközben könnyedebben képes felszívni a kondíciók által bejuttatott tápanyagokat.

 

Csak a hajtípus a mérvadó szempont a kiválasztásnál?

Nem. Ugyanis, mivel a termék a fejbőrre is hat, ezért a bőr típusa is fontos. Most ez így első olvasatra túl soknak tűnhet, de természetesen megkönnyítjük az eligazodást. Az úgynevezett általános fajták akkor ideálisak, ha semmiféle egyedi fej- vagy hajprobléma nem áll fenn, és extra igényekről sincsen szó. Nyilván az összetételre, valamint a komponensek magas minőségére ekkor is fokozott figyelmet kell szentelni. A kreatin, a kollagén, az aloe vera például húzónevek, amik arról árulkodnak, hogy a kiszemelt variáció valóban tápláló.

Ellenben, ha korpásodás, esetleg zsírosodás, vagy hajhullás nehezíti meg a mindennapokat, akkor ezek azok a kiindulási pontok, amik alapján ildomos felfedezni azt a sampont, ami minden tekintetben személyre szabott.

Az adventi időszak pedig további örömöt és izgalmat hoz magával. Az adventi kalendáriumok napról napra kínálnak kis meglepetéseket, és mi lehetne jobb, mint minden reggelt egy új, lenyűgöző illattal indítani az ünnepi várakozás idején? A megfelelő parfüm kiválasztása pedig valódi ajándék lehet számunkra vagy szeretteink számára.

Melyek a legtöbbször előforduló problémák?

A nehézségek tehernek is tűnhetnek, de jelen esetben kitűnő célzást segítő információk. Jöjjenek azok a gondok, amik viszonylag gyakran bukkannak fel, és éppen ezért kifejezetten könnyű olyan sampont választani, ami az adott szituációra több, mint tökéletes.

  • Korpásodás: a hámló fejbőr, és a nyomában láthatóvá váló korpa milliók, sőt tízmilliók életét keseríti meg. Ugyanakkor kitűnő iránymutató, lévén ebben az esetben olyan termék vásárlása a javasolható, aminek az összetevői segítik a baktériumok elleni harcot, valamint csökkentik az irritáltság mértékét.
  • Fokozott faggyútermelés, azaz hajzsírosodás: ebben a szituációban azok a készítmények a befutók, amik komponenseiken keresztül mérséklik a faggyútermelődést, ezen kívül támogatják a haj szellőzését, lélegzését.
  • Hajszárazság: itt az elsődleges cél a hidratáció bebiztosítása az erre alkalmas samponok valamelyikével.

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket