A konyha megújításának 5 egyszerű módja

Környezetünk komoly befolyással van hangulatunkra. Gondoljunk csak arra, mennyit hallani a színek érzelmeinkre gyakorolt hatásairól. De emellett nagyon sok hasonló apróság létezik, ami segítségével igazán otthonossá tehetjük lakásunkat, házunkat. Abban pedig biztosan egyetérthetünk, mennyire fontos, hogy otthonunk egy számunkra kellemes hely legyen, ahová jó érzéssel érkezünk meg egy hosszú nap végén.

 

1. Galéria otthonra

Nincs is egyszerűbb módja mosolyt csalni az arcunkra, mint szeretteinkről, kedvenc élményeinkről, helyeinkről készült képekkel körbevenni magunkat. Ahhoz, hogy ez elegánsan és szofisztikáltan nézzen ki, válasszunk ki előre bizonyos színeket, majd azokhoz igazítva válasszuk ki bekeretezendő képeinket. Vagy akár fekete-fehérben is kinyomtathatjuk a számunkra kedves fotókat, így biztosan nem ütközik össze túl sok szín egy falfelületen. Illetve saját képeink közé becsempészhetünk különböző posztereket.

2. Csak tapintatosan!

Fel szeretnénk dobni konyhánkat, de az egész helység átbútorozását nem engedhetjük meg magunknak? Van erre is egy könnyű és pénztárcabarát megoldás. Cseréljük le a konyhabútoraink fogantyúját! Ugyan ez nagyon kis részletnek tűnhet, de egy ilyen apróság sok esetben meg is tudja változtatni az egész bútor stílusát. A régebbieket modernebbé, letisztultabbá teheti, valamint kereshetünk színesebb, különlegesebb darabokat is, amik segítségével személyiségünkhöz alakíthatjuk a konyhát.

 

3. Fogas

Bármennyire is furcsa ötletnek tűnik első hallásra, ha szeretnénk feldobni, kicsit megújítani konyhánkat, nem is kell mást tennünk, mint beszerezni egy egyszerű, falra szerelhető ruhafogast. Majd erre felakaszthatunk evőeszközöket, merőkanalakat, de akár serpenyőket is, amennyiben azok még nem túl nehezek.

4. Kiskert

A konyha tipikusan a legtöbb lakás egyik legkisebb helyisége. A megfelelő fényezésen és a világos színek használatán kívül egyik módja a tér tágasabbá tételének a növények felhasználása. Ezzel azt a hatást érhetjük el, mintha egybe nyitottuk volna a belső teret a természettel, ráadásul dísznövények segítségével könnyen becsempészhetünk egy kis extra színt. Még jobb, ha olyan fűszernövényeket nevelgetünk konyhaablakunkban, mint a bazsalikom, vagy az oregánó. Így a növények nemcsak díszítő elemként vannak jelen, de kedvenc receptjeinkhez is felhasználhatjuk őket.

5. Rend a lelke mindennek

Bármilyen jó érzékünk is van a belső terekhez, nem lehet egy helyiséget igazán gyönyörűvé varázsolni, ha nem tartjuk azt tisztán és rendezetten. Persze, senki otthona sem néz ki úgy, mint egy lakberendezési magazin címlapja, de apró lépéseket mind tehetünk időnkhöz és energiánkhoz mérten. Például, ha bármiféle felújításba kezdünk, tűzzük ki első lépésnek a már meglévő holmijaink átfésülését és szabaduljunk meg azoktól, amiket például évek óta nem használtunk. Valamint érdemes lehet befektetni pár tároló dobozba is, amibe elrejthetünk bármit, amit csak szeretnénk és segítenek egy letisztultabb, rendezett kinézetet kölcsönözni a szobának.

A belső terek díszítésének nincsen egy meghatározott jó vagy rossz módja. A legfontosabb, hogy mi, akik mindennapjainkat az adott térben töltjük, igazán jól és otthonosan érezzük magunkat. Hogy otthonunk egy olyan hely legyen, ahová szívesen érkezünk haza a fárasztó napok végén, hogy konyhánk olyan hely legyen, ahová szívesen megyünk vacsorát készíteni, majd másnap a reggeli kávénkat iszogatni.

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket