A legjobb hajápolási csomag otthonra kezdőknek

A gyönyörű hajnak sokféle receptje van, hiszen mindegyik hajtípust másként kell kezelni. Egy egyenes frizura is igényli a gondozást, nemcsak a göndör - utóbbihoz pedig sokféle technikát kell megismerni, hogy igazán sikeres legyen a frizura! A hullámos haj pedig olyan vágyálom minden nő számára, amit nagyon nehéz tartósan elérni, ha valakinek eleve más szerkezetű haja van. Nézzük meg, mik azok az alap eszközök, amik nem hiányozhatnak senkinek az otthoni készletből!

Az Alza kínálatában mind a hajápolási eszközök, mind a formázást segítő termékek elérhetőek. Ezek alapján foglaljuk össze a legfontosabb kozmetikumokat és formázókat, hajtípus szerint.

Csak egyenesen

A szögegyenes hajszerkezet ritka, ám sokan áhítoznak utána. Azonban a megfelelő eszközök és technika segítségével otthon is könnyen elkészíthető! A hajmosás után hagyjuk rövid ideig szikkadni a hajat egy turbánná formált törölköző segítségével, majd lágyan, óvatosan fésüljük ki - ne a töveknél, hanem a hajvégeken kezdve. Ezután alulról leválasztva egy közepes tincset, egy nyeles fésű segítségével simítsunk végig rajta, miközben a másik kézzel a hajszárítóval fújjuk át, és eszerint szárítsuk meg teljesen. 

Ha ezután még nem elég egyenes, használjunk lapos sütővasat és olyan hővédő sprayt, ami magas fokon is védelmet nyújt. Figyeljünk arra, hogy vékony tincseket válasszunk le - habár időigényes, az eredmény ígéretes lesz!

Hullámokon, göndörökön át

Akinek nincsen ilyen hajkoronája, azért szomorkodik, akinek pedig van, rengeteg időt kell fordítania arra, hogy igazán szép legyen. A hullámos és göndör haj gyorsan kiszárad, ezért igényli a rendszeres pakolásokat. A hajmosás után érdemes sokáig szikkasztani a hajat egy turbánná formált törölköző segítségével. Ne fésüljük ki azonnal, még vizesen, hanem előtte a nedves hajon használjuk a formázást segítő krémeket és sprayket. A hajszárításhoz a diffúzor fej tartozékot érdemes használni.

A rövid haj titka

A kifejezetten fiús vagy rövidre vágott haj szárítása egyszerű - de itt nem szabad megállni! Az ilyen típusú frizurákat ugyanis könnyen elaludhatja az ember, és máris nem úgy áll, mint szeretnénk. A megfelelő formázáshoz használjuk pomade és hajzselé termékeket, amikkel irányba állíthatóak a rakoncátlan hajszálak. Kevés is elég, mert a túl sok nemcsak zsíros hatásúvá teszi a hajat, de elnehezíti. A nyári időszakban fontos felvértezni a hajat és a fejbőrt UV-védelemmel ellátott pakolásokkal.

Bármilyen is a hajtípusunk, az biztos, hogy az Alza kínálatában összeállíthatjuk a számunkra legfontosabb termékeket - hogy a hajunk mindig gyönyörű legyen!

A fotó forrása:

MillaF / Shutterstock.com

Támogatott cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket