A műköröm káros? - Tények és tévhitek

A körömdíszítés egyik legelterjedtebb formája a műköröm, amivel kapcsolatban rengeteg kérdés, állítás kering az interneten nap mint nap. Most összeszedtük a leggyakoribb műkörömmel kapcsolatos kérdéseket és utánajártunk, mi igaz és mi nem.

A műköröm elvékonyítja a körmöt?

Egy időben nagyon elterjedt, hogy a műkörömtől a saját köröm elvékonyodik, betöredezik, a műkörömben káros, mérgező összetevők vannak.

A műköröm előkészítésének első lépése, hogy a saját körmök felszínét picit meg kell reszelni, ami vékonyodásnak nevezhető. Erre azért van szükség, hogy a körömre kerülő anyagok a lehető legjobban tapadjanak, hiszen így elkerülhető a levegősödés és az esetleges fertőzések.

Emellett a műköröm egy stabil, kemény réteget alkot a saját körmön, ezáltal megvédi, erősíti azt. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a műkörmös szakember precízen készítse elő a körmöket és cserélésnél, leszedésnél is nagy gondossággal dolgozzon.

A műkörömtől gombásodhat a köröm?

Gombásodás abban az esetben fordulhat elő, ha a műköröm előkészítése nem volt alapos, precíz, vagy ha megsérül és levegőt, nedvességet kap a köröm.

Az előző ponthoz kapcsolódva, a műköröm egy vékony, de kemény réteget képez a körmön, ami alapvetően megvédi azt a kemikáliáktól, a különböző külső hatásoktól. Azonban, ha levegő kerül a köröm és a műköröm közé, egy idő után fertőzések alakulhatnak ki.

Tehát fontos, hogy ha észleljük, hogy a műköröm sérült, lepattant, levegősödött, azonnal keressük fel a műkörmösünket, hogy óvatosan eltávolítsa a körmökről, mielőtt bármilyen fertőzés kialakulna.

A műköröm túl hosszú, akadályoz a hétköznapokban?

Sokan azért részesítik előnyben a műkörmöt a géllakkal szemben, mert a műkörömmel gyakorlatilag bármilyen hosszúságú köröm készíthető. Ez pedig azt is jelenti, hogy nem szükségszerű, hogy nagyon hosszú legyen, választhatunk bármilyen formát és hosszt, amit kényelmesen viselhetünk a hétköznapokban.

A műköröm beszakítja a körmöm?

Előfordulhat - ha nem figyelünk oda, beakad valahová a körmünk, kemény felületnek ütjük, komolyan fizikai terhelésnek tesszük ki. Ez azonban ugyanúgy igaz akkor is, ha a körmünkön nincs plusz anyag. Fontos, hogy óvjuk és védjük körmeinket a mindennapokban.

Kell szünetet tartani, hogy pihenjen a körmöm?

Amikor a műköröm bekerült a köztudatba, a tipes változat volt jellemző, amit bárki megvehetett, magának felragaszthatott és formázhatott. Ez eléggé megviselte a körmöket, éppen ezért ma már szinte senki nem használja, készíti.

Ma a legnépszerűbb műköröm fajták a porcelán és a zselés, mindkettő bevizsgált összetevőkből áll, precíz, szakszerű építést igényel.

Az épített műköröm akár hónapokig is tartós, a lenövésnél tölthető, így nem kell 3-4 hetente megválni tőle. Ez azt jelenti, hogy akár hónapokig ad a körömnek erős, stabil fedést, védelmet, így az nem károsodik és nem vékonyodik el.

Természetesen, ha szünetelni szeretnénk, bármikor megoldható, de egyáltalán nem szükséges.

Szponzorált cikk - Forrás: elitenails.hu

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket