A sportfogadás mindig megtöbbszörözi az élményt

Tippelni és a győztes kimenetelért szorítani még azoknak is remek móka, akik az adott sportesemény iránt különösebben nem érdeklődnek. Ugyan az emberiség már hosszú évezredek óta köt fogadásokat egymás között, azonban a hivatalos sportfogadás csupán az elmúlt 100 évben lendült fel elképesztő mértékben. Miért tartogathat annyi élményt még egy jelképes összeggel megjátszott szelvény is? Mutatjuk!

A sportfogadás kezdeti évei

A 20. század elején a lovizás, azaz a lóversenyekre történő fogadás hatalmas népszerűségnek örvendett Angliában és Európa többi részén is. Ekkoriban TV híján még nem a képernyők előtt, hanem a helyszínen, azaz a versenypálya lelátójáról követték nyomon az érdeklődők az eseményeket. Voltak, akiket kizárólag a lóverseny iránti szenvedély motivált, és voltak, akiket csakis a fogadással járó profitszerzés vezérelt. Azonban a legtöbben a kettőt egyszerre szerették!

Az 1920-as évek környékén már sportfogadó irodák nyitották meg kapuikat, ahol bárki hivatalosan fogadhatott. Ennek köszönhetően többé nem voltak kétes, szürke zónás fogadások, így sokkal többen próbálták ki ezt a szórakozási lehetőséget.

Azóta pedig a többi már történelem. A mai sportfogadás világa szinte össze sem hasonlítható a múlt századbeli formájával, hiszen napjainkban már a telefonunkról bárhonnan és bármikor fogadhatunk a focimeccsektől kezdve a lóversenyeken át egészen az e-sport mérkőzésekig. Ma már számos felhasználóbarát és sokszínű sportfogadási lehetőséget kínáló weboldal várja a játékosokat.

Miért tesz annyit hozzá a sportfogadás az élményhez?

Többszörösére növeli az élvezeti faktort

Már egy jelképes összeggel történő fogadás is hatalmas izgalmakat csempészhet a mérkőzés követésébe. Ilyenkor egyáltalán nem a tét számít, csupán az, hogy végig van miért szorítani. Akár kedvenc csapatunkra is fogadhatunk, így győzelem esetén kétszer akkora örömet élhetünk át, és hatalmas bulit tarthatunk a minden téren győztes meccs után.

Szurkolás közben pedig feledhetetlen élményekkel gazdagodhatunk. Például az utolsó percben bejött fogadás élményét nagyon nehéz felülmúlni, éppen emiatt is játszanak annyian és kötnek fogadást a különböző sporteseményekre.

Minden fogadás tartogat újdonságot

Mivel nincs két ugyanolyan meccs, ezért két ugyanolyan fogadás sem létezik. Még ha kedvenc csapatunk vagy játékosunk győzelmet győzelemre is halmoz, a játék mindig számtalan újdonságot fog tartogatni. Ha pedig igazán izgalmas módon szeretnénk fogadni, akkor érdemes mindig az underdog-ra, azaz a fogadóirodák által esélytelenebbnek tartott félre tippelni.

TIPP: Ma már milliónyi fogadási lehetőség hever előttünk, így nem csak a jól megszokott hazai, döntetlen vagy vendég végkimenetelre fogadhatunk. Ma már a szögletek számára, a sárga- és piros lapok számára, illetve a gólok pontos számára és további eredményekre is pillanatok alatt tippelhetünk. Elég csak belegondolni, milyen különleges élmény, amikor a egyik csapat győzelme helyett a minél magasabb szögletszámnak szurkolunk, és szorítunk, hogy a labda valahogy túlguruljon a záróvonalon.

Barátokkal való programként is kiváló szórakozást jelent

Barátokkal közösen szurkolni az egyik legjobb élmény minden sportkedvelő ember számára. A hideg italok és a finom ételek fogyasztása pedig csak tetézi az emelkedett hangulatot, azonban a fogadás egészen az egekig tornássza azt. A sportfogadás közösségépítő szerepe pedig már a 20. század eleje óta kétségtelenül kimagasló, ezért legyen szó bármilyen sporteseményről is, a közös fogadás és szurkolás életre szóló barátságokat szülhet.

A játékosok számtalan izgalmas stratégiát kipróbálhatnak

A rutinos sportfogadók általában konkrét stratégiával vágnak bele a tippelésbe. Szerencsére az interneten rengeteg könnyű és összetett sportfogadási stratégia is található, aminek köszönhetően mindenki megtalálhatja a maga számítását. Vannak, akik egészen elképesztő matematikai képletekkel vezetik le egy-egy sportesemény várható kimenetelét, azonban garancia semmire nincs - épp ezért is olyan izgalmas a fogadások világa, hiszen bárki nyerhet.

Eleinte persze érdemesebb az egyszerűbb taktikákkal próbálkozni, aztán az idő haladtával egyre jobban mélyíteni a fogadásokkal kapcsolatos tudást. Célszerű kombinált fogadásokat is kötni, így ha a több megjátszott esemény közül például egy nem jön be, akkor is nyeremény üti a markunkat. Azonban az is egy tökéletes módszer lehet, ha mindig csak a szívünkre és a megérzésünkre hagyatkozunk!

2022-ben már pillanatok alatt kényelmesen fogadhatunk

Egy átlagos okostelefon már tökéletesen biztosítja az internetes fogadáshoz szükséges feltételeket. Sőt, telefonunkról akár online kaszinó játékokat is gördülékenyen játszhatunk, így a milliónyi koncepcióval váró nyerőgépekkel és a klasszikus kártyajátékokkal is próbára tehetjük szerencsénket. Az online sportfogadó irodákba és kaszinókba való regisztráció pedig csupán néhány percet vesz igénybe, így a lehetőség mindenki előtt adott az önfeledt kikapcsolódásra.

Milyen jövő elé néz a sportfogadás világa?

A sportfogadás - akárcsak a kaszinók világa - egyre inkább a virtuális térbe helyeződik át. Habár az internetes fogadás 2022-ben már korántsem számít újdonságnak, azonban a VR kaszinók és sportfogadó irodák még csak most kezdik bontogatni a szárnyaikat. Elképzelhető, hogy néhány éven belül már játékosok milliói fognak VR szemüvegben időt tölteni a virtuális fogadóirodákban, ahol a barátaikkal közösen játszhatnak és adhatnak fel szelvényeket. Utána pedig szintén közösen, akár egy virtuális házimozi teremben is végignézhetik a mérkőzéseket.

A sporteseményekre való fogadás remek kikapcsolódás azok számára, akik csak egy kicsit is érdeklődnek a sportok világa iránt. Közösségépítő programként is elsőrangú, és napjainkban már egy okostelefon segítségével bárhonnan, bármikor fogadhatunk. Akár a TV előtt, akár a stadionban szurkolunk, a fogadás mindig hozzá fogja tenni azt a kis extrát, ami miatt valóban felejhetetlen élményekben lehet részünk.

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket