A trópusok ajándéka

Közép-Amerikából jöttem

Az aloe vera, mint csodanövény, egyre népszerűbb az internete, számos különféle termék is elérhető már. Megnéztük, milyen titkokat rejt ez a növény!

Az aloe vera neve már önmagában sokat mondó: „igazi aloe” vagy „orvosi aloe”.

Tényleg megérdemli ezt a nevet?

Milyen ez a szárazságtűrő növény?

Az aloe vera elsőre egy kaktuszra hasonlít, de valójában a liliomfélék családjába tartozik.

Ma már megközelítőleg 300 fajta aloe vera ismert, és közülük csak 5 az, aminek gyógyító hatása van. Ezek között az egyik az orvosi aloe, vagy „Aloe Barbadensis Miller”, amelynek használata széles körben elterjedt. Nevét egy Miller nevű botanikusról kapta, ő volt az, aki elsőként írta le tudományosan a növényt, melyre a Karib-térségben levő Barbados szigetén talált rá, tőle kapta a növény az Aloe Barbadensis Miller nevet.

Az orvosi aloé virágai sárgák. Húsos, lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek, az egész növény magassága 120 cm lehet. Évelő növény, levelei letörhetők, a letört rész helyett új nő.

Az aloe vera olyan területeken őshonos, mint Kuba, Mexikó, Brazília és Afrika, ahol különösen forró a nyár. Ahhoz, hogy a növény túléljen, nagy nedvesség-raktárakat növesztett a leveleiben.

Kizárólag leveleit használják alternatív gyógyászati célokra. Az a sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az aloe verát leginkább azonosítják, a növény leveleinek belső részéből származik.

Az orvosi aloét ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára alkalmazták.

A Vitalissimo egészségáruház új aloe vera termékei

A Vitalissimo webáruházban elérhető aloe vera termékek forgalmazója az LR Health & Beauty, Németországban gyártja ezeket a termékeket, ahová az aloe vera zselé Mexikóból érkezik.  

Az ültetvényeken az aloe vera termesztése hagyományos módszerekkel történik, növényvédő szerek használata nélkül.

A levél zseléjét több lépésben nyerik ki:

  • Minden egyes levelet mechanikusan tisztítanak vízfürdőben, hogy minden szennyeződést eltávolítsanak róluk.
     
  • A külső, zöld réteget óvatosan eltávolítják a levelekről, hogy kinyerjék a zselés belső részt.
     
  • Szűrővel ellátott sajtoló és további lépések segítségével kinyerik a levél értékes zseléjét.
  • Ezt a szelét úgy szállítják, hogy az eredeti minősége ne veszítsen az értékéből.

Az aloe vera hatóanyagai

Az aloe vera gél több mint 100 értékes anyagot tartalmaz, mint a kalcium, cink, szelén, vas vagy mangán. Aminosavakat, zsírsavakat, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású enzimeket és számos vitamint, mint például az A-, C-, E-vitamint, melyek fontosak a sejtek megújulásához, illetve B-vitaminokat.

Az aloe vera antibakteriális, antivirális és gombaellenes hatású is. Fő hatóanyaga az acemannan nevű cukormolekula, amely erősíti a sejthártyákat és ellenállóvá teszi a baktériumokkal és vírusokkal szemben.

Az aloe verából készült italt érdemes fogyasztani például azoknak, akik szeretnék megerősíteni az immunrendszerüket. Az értékes zselében ugyanis rendkívül sok antioxidáns és a szervezetünk számára fontos mikrotápanyag található, melyek képesek felvenni a harcot a sejtjeinket roncsoló szabad gyökökkel, a vitaminok pedig az immunrendszer működéséhez szükségesek.

Akkor is érdemes aloe vera italt inni, ha szeretnénk javítani az emésztőrendszerünk működését, és meg akarunk szabadulni a bélrendszerben felgyülemlett méreganyagoktól.

Ezek a méreganyagok kimerültséget, fáradékonyságot, hasi problémákat okozhatnak, és abban is meggátolhatnak, ha szeretnénk néhány kilótól megszabadulni. Mivel az aloe vera sok rostot tartalmaz, a székrekedés ellen is bevethetjük és a fogyasztása támogatja a megfelelő bélmozgásokat.

Érdekesség, hogy az aloe vera nyers gélt leggyakrabban külsőleg alkalmazzák égési sérülés vagy napozás alatti leégés kezelésére. Egy ilyen bőrápolás rövid időn belül hűsítő és nyugtató hatású.

Kattints ide, és rendeld meg a népszerű ALOE VERA MÉZES IVÓGÉLT!

  

Kattints ide, és nézd meg a többi LR Health & Beauty terméket!

A cikk forrásai:
LR Health & Beauty termékismertető
Házipatika.com - Aloe vera kívül belül gyógyír

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket