A változékony időben ezért jó, ha van egy mellényed!

Megfázni ilyenkor a legkönnyebb! – szokott hangozni a már agyon csépelt mondat, amikor odakint változékonyra fordul az időjárás. Talán valóban unalomig ismételt a fenti frázis, azonban ez nem véletlen, hiszen nem kevés igazság alapja van.

Hiszen míg napközben egészen kellemes az idő, reggel és este jellemzően hűvös van, ráadásul a szikrázó napsütés is csalóka lehet olykor. Ilyenkor tökéletes viselet egy munkás mellény.

Amikor kinézel az ablakon, úgy tűnik, végre itt a tavasz, de amikor kilépsz az ajtón, rögtön érzed, hogy a látvány bizony csalóka volt, a hűvös szél ugyanis még megkívánja a réteges öltözködést. Különösen a reggeli és esti órákban, ugyanis ilyenkor igen hamar lecsökken a napközben kellemes hőmérséklet. Egy meghűlés viszont soha nem jön jól, éppen ezért fontos elkerülni a megfázást, hiszen balszerencsés esetben akár komoly szövődményei is lehetnek.

Milyen egészségügyi hatása lehet a megfázásnak?

Bár sokan legyintenek, amikor megfázásról van szó és vannak, akik még csak betegség kategóriába sem sorolják, mégis lényeges odafigyelni rá, ha valaki rosszul érzi magát. Jellemzően néhány nap alatt is enyhülhetnek a tünetek, de sok esetben akár hetekig is húzódhatnak a kellemetlenségek. Vagyis legyen az egy kis orrfolyás, torok kaparás vagy hőemelkedés, a pihenés, a forró tea, az inhalálás és a megfelelő vitaminok szervezetbe való bevitele elengedhetetlen. Ellenkező esetben ugyanis igen komoly esély van arra, hogy valamilyen szövődmény lép fel és az egyszerű meghűlés nyomán akár arcüreggyulladás, fülgyulladás, hörghurut, de akár asztmás roham is kialakulhat. Nem beszélve arról, hogy a legyengült immunrendszert sokkal könnyebben támadják meg sikerrel a vírusok is, amit szintén érdemes lenne elkerülni. Éppen ezért érdemes komolyan venni mind a megelőzést, mind pedig a tüneteket.

Miként előzhető meg a megfázás?

Számos olyan apróságnak tűnő hétköznapi dolog létezik, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megőrizhesd az egészségedet. Ilyen például a kiegyensúlyozott étrend, ezzel együtt pedig a megfelelő folyadékfogyasztás. Számít emellett az is, hogy mennyi időt töltesz egy nap minőségi pihenéssel és mennyire rendszeres a testmozgás az életedben. A mindennapi higiéniára is érdemes odafigyelni, így ugyanis elejét veheted a vírusos megbetegedéseknek is. Lényeges továbbá a réteges, időjárásnak és nem évszaknak megfelelő öltözködés is. Mindezek által egy olyan alapot biztosíthatsz a szervezeted természetes védekező rendszere számára, hogy az nagy eséllyel képes lesz majd ellenállni az őt ért támadásoknak. Ezáltal pedig megőrizheted az egészségedet még változékony időjárás mellett is.

Egy igazán jó mellény melegen tart és praktikus is

A megelőzés egyik kulcsa a megfelelő öltözködés, lehetőleg rétegesen. Ennek fontos eleme lehet a mellény, amely már nem védi a testet annyira, mint egy kabát, mégis óvja a hidegtől a hátat és a mellkast is. Nem beszélve arról, hogy amellett, hogy remek hétköznapi viselet, akár fizikai munka során is hordható, ugyanis a karok számára szabad mozgást biztosít. Ha pedig megfelelő mellényt választasz, mindezeken felül egy igen praktikus ruhadarabot tudhatsz a magadénak. Sok mellény különböző zsebekkel van felszerelve, amely már önmagában is nagy segítség, ha kisebb méretű tárgyak biztonságos elhelyezéséről van szó, legyen az mobiltelefon, egy toll, aprópénz, slusszkulcs vagy akár valamilyen szerszám, esetleg alkatrész. Ráadásul az igazán minőségi anyagból készült darabok nem csak melegen tartanak, de a megfelelő szellőzést is biztosítják, így nem izzadsz bele még akkor sem, ha fizikai munkát végzel. Vagyis ha változékonyra fordul odakinn az idő, mindig jó választás egy mellény, hiszen akár a nyarat, akár a telet várjuk éppen, bizony szeszélyes lehet a klíma odakinn. Viszont ha odafigyelsz és tudatos vagy, akár megfázás nélkül, makk egészségesen is átvészelheted ezeket az időszakokat.

Szponzorált cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket