Cazeus és egyéb online kikapcsolódási lehetőségek a lelki jóllét megőrzéséért

Közhelyszámba megy a megállapítás, miszerint rohanó világban élünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne így. Az elmúlt két évtized során az internet mindent behálózott keresztül kasul. Emiatt mindenki éjjel nappal, földön vízen állandóan elérhetővé vált, követi a híreket, be tud kapcsolódni a céges megbeszélésekbe és minden másba.

Ez a dolog egyrészt kedvezett az olyan online kikapcsolódási lehetőségeknek mint a Cazeus és a hozzá hasonló online szerencsejáték oldalak, vagy a különböző egyéb online játékok, másrészt viszont kihatással van a mindennapokra is.

Az olyan oldalak ugyanis, mint a Cazeus lehetőséget biztosítanak arra, hogy pár percet játékkal, kikapcsolódással tölthess, akárhol is jársz éppen. Ráadásul, ma már a Cazeus és társai kinőtték azt a meghatározást is, miszerint online kaszinókról lenne szó.

Egy olyan platformon, amilyen a Cazeus, a játékosok akár lövöldözős, ügyességi és más gyors játékokat is játszhatnak. Sőt, van ezeken a Cazeus oldalakon élő osztós részleg is, ahol a játékosok olyan népszerű társasjátékok internetes változatait találhatják meg, amilyen a Monopoly.

A másik oldalon ez az állandó online elérhetőség pedig ugyebár azzal jár, hogy ha a munkahelyen bármilyen rendkívüli esemény történik, erről valós időben tájékozódhatunk és még ha nem is kell azonnal foglalkozni a problémával, azért befészkeli magát az ember agyába.

Ugyanez mondható el a már hírhedtté vált iskolai Viber-csoportokról is, amelyek éjjel-nappal pörögnek, vagyis gyakran inkább éjjel, a szabadidőben.

Annyiféle digitális inger éri a ma emberét, hogy ez akarva akaratlanul növeli a pszichikai leterheltséget. Ráadásul az állandó rohanásban gyakran arra sincs idő, hogy az ember elmenjen egy konditerembe, elutazzon valahova és így töltődjön fel kissé.

Szerencsére a virtuális tér erre is kínál bőségesen megoldásokat. Az alábbiakban ezekből következik néhány ötlet.

 

https://pixabay.com/photos/woman-waterfall-forest-sunlight-1820868/

Filmek, sorozatok, streaming

Az ami korábban az esti nagy tévénézés volt, az mára többnyire átalakult valamely streaming csatorna követésére. Ez azért is praktikusabb, mert az embernek nem azt kell néznie, ami éppen műsoron van, hanem ő maga választhatja meg, hogy a hangulatának megfelelően milyen típusú filmet, sorozatot szeretne megnézni.

Szerencsére Magyarországon is bőséges a választék a streaming csatornákban, úgyhogy akár régebbi, klasszikus filmektől tudsz kissé elszakadni a mindennapoktól, akár az újabb, esetleg szuperhősös filmektől, mindent megtalálsz ezeken a csatornákon.

Virtuális múzeumlátogatások

Amennyiben inkább a kifinomult kultúra iránti igényed jelent számodra kikapcsolódást, erre is bőségesen van ma már lehetőség. A 2020-as évben fedezte fel a világ az ilyen lehetőségeket, akkor vált virtuálisan látogathatóvá a világ számos múzeuma.

A technológiai lehetőségek ma már olyan minőséget képesek online közvetítésen keresztül is biztosítani, hogy érdemes egy ilyen próbát tenni. Ráadásul, ha jobban belegondolsz, valószínűleg vannak a világnak olyan híres képtárai, ahová a távolság miatt körülményes és költséges is lenne eljutni.

Színházak, koncertek

Ezek a megoldások is a szép emlékű 2020-as évhez kötődnek, ekkor azonban elég komoly gyakorlata alakult ki az online színházi közvetítéseknek és koncerteknek. Akkor ugyan a kényszer szülte ezt a dolgot, de a gyakorlat meghonosodott. Úgyhogy, ha kedved tartja, akár a Broadway egyik előadását is megnézheted otthonról, a kanapéról.

Ami a virtuális koncerteket illeti, ezen a téren néhány éve Ozzy Osbourne alkotott egy eredetit. Az egyik metaverzumban ugyanis, nyilván saját maguk népszerűsítése okán virtuális zenei fesztivált szerveztek, amelynek az egyik fellépője Ozzy volt. A belépő játékosok avatarjaik segítségével tudták követni a koncertet, a 3D technika segítségével sétálni is tudtak a közönség soraiban.

Meditáció és jóga

Amennyiben azonban valaki igazi elvonulásra vágyik, olyan relaxációra, amilyet a jóga, a meditáció kínálnak, ez is megtalálható az online térben. Találhatsz itt olyan közösségeket, amelyek napi, heti gyakorisággal közösen gyakorlatoznak, de ha egyedül szeretnéd végezni a gyakorlatokat, számos app közül is választhatsz.

Online tanfolyamok

Ha nem feltétlenül arról van szó, hogy relaxálni szeretnél, egész egyszerűen az időd nem engedi, hogy elmenj valamilyen szakmai fórumra, továbbképzésre, ilyen megoldásokat is találhatsz a virtuális világban.

Legyen szó nyelvtanfolyamról, kézművességről, vagy más időtöltésről, számos csoport található, amelyekhez csatlakozhatsz.

Számos tévhittől eltérően az online tevékenységeknek nem kell a magányosságot, az elidegenedést eredményezniük. A legtöbb fent felsorolt tevékenység köré közösségek szerveződtek, úgyhogy az ilyen tevékenységek során értékes interakciókra kerül sor, talán még barátságok is kialakulnak.

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket