Félidős élménybeszámoló a Testszerviz program hatásairól

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!   

  


 

49,6 éves koromra a munkámban egyre jobb lettem, de ennek egyre inkább éreztem az árát.

Az utóbbi években 20 kilót híztam, ennek felét az elmúlt 3 évben. Egy átlagos hetem során rengeteg stressz ért, rosszul aludtam. Az álmosságot kávéval kompenzáltam, a stressz okozta rossz érzést még több munkával. A stressz kompenzálására még egy dolog működött: az evés.

(Szerencsére nem az alkohol…) Egy orvosi vizsgálat eredményei, a szétszórtság, egy délutáni rosszullét, a hétvégi hosszú alvások ellenére érzett folyamatos lustaság és fáradtság miatt úgy döntöttem, ezen változtatni kell.

A „3 nap alatt megváltoztatjuk”, a „minden izmot megmozgató csodasportszer”, a méregtelenítéssel és lé böjttel kezdődő kúrák nem vonzottak. Edzőterembe járni? Ahhoz szégyenlős vagyok. Úszni, jógázni? Ugyan hol lehet és mikor? De eldöntöttem, hogy változtatni kell, hát gyerünk!

Egy ismerős ajánlotta a Testszervizt. Utánanéztem, és úgy döntöttem, kipróbálom? Mit is veszthetnék? Hát a kilóimat!

Január végén belevágtam. Első hallásra macerásnak tűnt: elhagyni a megszokott ételeket, zöldségeket, sőt, zöldségturmixot fogyasztani! Aludni éjfél előtt! Konzultánsom, Kata összetevőket, recepteket, étrendet ajánlott, tájékoztatása alapján jobban megértettem az emberi szervezet működését.

Nekiveselkedtem. Zöldséget ettem. Vettem egy mérleget.

Elkezdtem megtervezni az étkezéseimet. Különös erőfeszítések nélkül megszoktam a salátákat, a zöldségturmixokat. Már a második héten észrevettem, hogy jobb lett a

közérzetem, jobban aludtam. Fel tudtam kelni negyed órával korábban, egy kis reggeli tornához.

Most az ötvenedik napnál tartok.

Az erőlködés nélkül elért eredmények: 10 kilóval vagyok könnyebb, a fél órás reggeli torna során (amit este megismételek, hetente legalább háromszor) 50 fekvőtámasznál tartok, és 350 m-el messzebb futok tíz perc alatt (4,8 helyett 7,514 km/h) mint egy hónappal korábban.

Akkor iszom kávét, ha kedvem tartja, úgy tudom szemlélni a munkahelyi gondokat, mint aki most megy három hét szabadságra.

Kevesebbet dolgozom, mégis alig marad elintézetlen feladatom.

Energikusabb és vidámabb lettem.

Azt hiszem ideje egy jobb turmixgépet venni…

E.Róbert

Tatabánya

2017.02.26.

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket