Hogyan találd meg a tökéletes bútorokat mediterrán stílusú nappalidba?

Otthonunk stílusa mindannyiunk számára meghatározó, amely lényegében saját személyiségünket tükrözi. Legyen szó minimalista vagy éppen bohém elképzelésről, a megfelelő összhatás érdekében mindig alaposan át kell gondolnunk a színeket és anyagokat a bútorok beszerzése előtt.

A mediterrán stílus sokak számára a legnagyobb nyugalmat árasztja, hiszen a tengerparton töltött vakációt idézi. Nem is csoda, hiszen ezzel a kikapcsolódás és nyugalom szigetét hozhatod létre otthonodban. Nézzük meg együtt, hogy milyen lehetőségeid vannak a tökéletes bútorok megtalálására mediterrán stílusú nappalidba.

Színpaletta

A mediterrán stílust főként a könnyedség jellemzi, a színek egy tenger parti terasz színeivel egyeznek meg, sok a pasztell árnyalat, valamint a kék és zöld halványabb vagy élénkebb verziói. Lényegében olyan összhangulatot kell elérnünk, mintha egy gyönyörű kinti balkonon ülnénk a tengerparton a kellemes nyári időben.

Bútorok

Fontos központi eleme egy mediterrán nappalinak a kanapé, mely lágy természetes föld színeivel simul bele a szobánk látképébe. Az irányzat alapján ezek rusztikusak, többnyire fából és textiliából készülnek és egy-egy kopás, karc nyom csak dob a bútor hangulatán.

A szieszta kifejezés a mediterrán régiókban nagy múltra tekint vissza. Ebben a kultúrában nagyon is megszokott a lazítás a minden napokban, a hétköznapok által ránk rótt teher kipihenése és a relaxáció. Ezáltal egy relaxációs fotel beszerzése mindenképpen emel a szoba hangulatán és segít, hogy úgy élvezhessük a pihenést, ahogy azt a mediterrán vidékeken teszik. Sok darab extra lábtartóval beszerezhető, ami tökéletessé teszi a pihenéshez.

Ebből is láthatjuk, hogy a mediterrán stílus már messziről a békét a nyugalmat és lágy, kellemes hangulatot áraszt magából. Ha neked is megtetszett, kisebb átalakítással könnyen elérheted otthonodban.

A fotó forrása: NeonShot / Shutterstock.com

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket