Ismered a macát és a fügekaktuszt?

A természetgyógyászati ​​kezelések egyedülálló holisztikus és személyre szabott megközelítést biztosítanak az egészségügyben. A kezelések célja az egyén egészségügyi problémáinak forráskutatása, kiváltó okok keresése és kezelése, ezáltal a jólét előmozdítása. Az elsősorban megelőzésre fókuszáló életmód-coachingon kívül beletartozik a gyógynövényalapú táplálékkiegészítők tárháza. Ismerkedjünk meg két naturális gyöngyszemmel.

Mi az a maca?

Az egzotikus maca, illetve a macagyökér népszerűsége az elmúlt két évtizedben robbanásszerűen megugrott, nagyrészt az egészségre, de különösen a szexualitásra gyakorolt célzott hatásainak köszönhetően. A „perui ginzeng” néven ismert maca valójában egy keresztesvirágú zöldség, amely ugyanabba a családba tartozik, mint a karfiol, a brokkoli és a káposzta. A keresztesvirágú zöldségek jól ismertek az egészségre gyakorolt ​​kedvező hatásukról, ez alól a macagyökér sem kivétel. Épp ezért cseppet sem meglepő, hogy az emberek többsége kizárólag profitálhat a maca használatából, akár táplálékkiegészítőként, akár az eredeti gyökér formájában fogyasztja azt. Így függetlenül attól, hogy sportolóként, felnőttként, gyermekként, férfiként vagy nőként szeded, jó eséllyel indulsz, hogy segíteni fog. Hogy mik a legfontosabb előnyei? Javítja a véráramlást, növeli a férfi termékenységet, puffereli a stressz hatásait, erősíti az immunrendszert, növeli a libidót, segíti a memóriakészségeket, elősegíti a csontok egészségét, enyhíti a menopauza tüneteit, de nagyszerűen használható sportteljesítmények javítására is.

És mi a helyzet a fügekaktusszal?

A gyógynövényként ismert fügekaktusz gyümölcseiben olyan magvak találhatók, amelyek különböző típusú zsírsavakat, tápanyagokat, például E-vitamint, valamint antioxidánsokat hordozó olajat tartalmaznak. Mondanunk sem kell, mekkora értéket képviselnek ezek az egészséges táplálkozás megteremtésében. A növényt szuperélelmiszerként is nevezik, ráadásul gyulladáscsökkentő és öregedésgátló hatásai miatt előszeretettel alkalmazza a kozmetikai ipar. Sok benne az antioxidáns, emiatt a regenerációt is elősegíti.

A fotó forrása:
Anna Fedorova_it / Shutterstock.com

Támogatott cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket