Kisméretű a kertünk? Csináljunk belőle trópusi pihenőt!

A kisméretű kertekkel sokan nem nagyon tudnak mit kezdeni, hiszen focizni a gyerkőcöknek kicsi, komolyabb virágos ágyások beültetésére pedig szintén csak minimális hely áll rendelkezésre. Ugyanakkor kiváló egy olyan luxus kinézetű kerti zug kialakítására, amiben tökéletes lehet a pihenésünk.

Kis kert különleges növényekkel

A kicsi kerteknek az az előnye, hogy ha kevesebb, de különleges növényeket ültetünk, akkor azok csodálatosan kiemelkednek majd a kert miliőjéből, ami miatt minden tekintet ezekre a csodás növényekre szegeződik.  Ezért az ilyen kis kertekbe kifejezetten jó ötlet, ha például csodaszép télálló pálmákat, banánfát ültetünk – máris megalapoztuk a trópusi kertünk hangulatát.Ehhez már csak hozzáillő kerti padok, asztal, és persze egy kellemes grillező hely hiányzik. A kis területnek köszönhetően kevés kiegészítővel tudjuk elérni, hogy olyan kertünk legyen, mintha csak egy katalógusban látnánk azt. Elég csak pár pálmát és néhány különleges virágzó növényt elhelyeznünk, hogy elérjük a tökéletes trópusi hatást vagy épp mediterrán kertet, amennyiben inkább a mediterrán stílust követnénk.

Kicsit visszatérve a kerti padokra, ezek újra virágkorukat élik, hiszen azonnali lehetőséget nyújtanak a szabadtéri pihenésre és kikapcsolódásra, ami egy kertes ház esetén hatalmas érték, ezért fontos, hogy éljünk is vele. A kerti padok lehetővé teszik, hogy a friss levegőn ülve élvezzük a természetet és a kert szépségét, de a mély beszélgetésekhez is tökéletes helyet biztosítanak. Anyagát tekintve lehet ez szövet, poliészter, rattan, fém, fa, műanyag vagy éppen acél, a lényeg, hogy a kert összehatásába beilleszkedjen a választott modell.

A megfelelő térkő és az apró részletek csodákra képesek

A kis kertben nem lehet nagy volumenű tevékenységet végezni, ezért az a legjobb, ha az egészet a pihenésnek szenteljük. Például a felfújható jakuzzik vagy a kültéri előre kész medencék költséghatékonyak és remekül mutatnak egy-egy télálló pálma alatt. Ami a felfújható jakuzzikat illeti, ezek az elérhető luxust jelentik: az élmény ugyanaz, mint egy épített modell esetében, ám a beszerzési ár ehhez képest a töredéke. Mindössze az okozhat fejtörést, hogy kör vagy négyzet alapú modellt válasszon az ember!

Ha pedig az egész összképet megdobjuk némi hangulatvilágítással, természetes hatású térkővel és az ülőkéken elhelyezett párnákkal, akkor tökéletesen élvezhető végeredményt kaphatunk. Érdemes a színeket összehangolni és természetes anyagokat, árnyalatokat használni. Ezen kívül pedig ha úgy érezzük, akár a kiskert nagy részét is leburkolhatjuk ilyenkor, hiszen főleg a sütögetésé, baráti beszélgetéseké lesz a főszerep. Ilyenkor a buja növényzetet helyettesíthetjük cserepes növényekkel, vagy akár pár fának ki is hagyhatunk részeket a burkoláskor.

A fotó forrása: Impact Photography / Shutterstock.com

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket