Mikor kell talpbetétet használnod?

Még ha kevésbé aktív életmódot folytatsz, akkor is naponta több órát töltesz talpon, akár csak egy helyben állsz, vagy sétálsz valahol. Ha fizikai munkát végzel, sportolsz, vagy például bolti eladóként a nap nagy részét állva töltöd, akkor mindenképp érdemes elgondolkodnod, hogy kell-e talpbetétet használnod.

Mire jó a talpbetét?

A talpbetétek elsődleges feladata, hogy segítsenek megkímélni a fájó, fáradt lábakat ideális kialakítással és a párnázottságukkal, azaz azokat a tulajdonságokat biztosítják, ami a legtöbb cipőből hiányzik. Nézzük meg együtt, hogy mikor kell talpbetétet használnod és milyen adottságokra érdemes figyelned vásárlás előtt.

Talpbetét vagy lúdtalpbetét?

Fontos tisztázni az elején, hogy a talpbetét nem lúdtalpbetét, nem orvosi eszköz, mindössze a kényelmedet szolgálja. A lúdtalpbetét legtöbbször egyedileg készül és a láb deformitását igyekszik ellensúlyozni, ezzel enyhítve a lábbetegségeket és azok tüneteit.

Talpbetét láb, és talp fájás  ellen >>

Milyen a jó talpbetét?

Kényelmes

A jó talpbetét legfontosabb szempontja, hogy kényelmes legyen, mivel a betét célja a terhelést elvezetni és pihentetni a láb ízületeit. Mivel sokan naponta akár 8-10 órát is talpon vannak, gondoljunk csak a pincérekre, pincérnőkre vagy bolti eladókra, szükség van erre az extra kényeztetésre, még akkor is, ha ez csak egy plusz vékony réteg a láb és a cipő között. Kevésbé kényelmes lábbelibe szinte kötelező egy jól választott betét beszerzése.

Mosható és szagtalanítható

Az izzadó láb kellemetlen szagot hagyhat maga után, így érdemes olyan modellt választani melegebb időben, melyet moshatunk, vagy könnyen szagtalaníthatunk.

Megfelelő méretű

Nincs is rosszabb egy rossz méretű betétnél, ami felpöndörödik vagy túl sok helyet hagy a cipőben. Arról nem is beszélve, hogy az „egyméretes” betétek, melyek 3-4 lábméretre is jók a gyártók szerint, valószínűleg a nyomáspontjai nem a megfelelő pozícióban helyezkednek el.

Mikor érdemes talpbetétet használnod?

Mindennapi használatra

Fáradt lábaidnak a mindennapokban is kell egy kis kényeztetés, az az extra réteg, amit az általános talpbetétek nyújtanak.

Ha fizikai munkát végzel

A talpbetétek segítenek eloszlatni a testsúlyt úgy, hogy az a lehető legkevésbé terhelje meg az ízületeket sok állva töltött óra után is.

Ha sportolsz

Sportcipőkbe, aszfalton futáshoz, és egyéb aktív mozgáshoz való talpbetétek támogatják az ízületeid és párnázottságukkal tompítják a lábadat érő erőhatásokat.

Sport talpbetét - Univerzális >>

További közérzet javító, egészséget támogató termékek az Otthoni Cuccok webshop-ban!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket