Nincs karácsony bejgli nélkül

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Úgy gondolom, hogy a bejgli sokkal inkább a karácsonyhoz tartozik, mint a karácsony esti halászlé, azaz nincs karácsony bejgli nélkül!

De honnan érkezett hozzánk ez a ma már ízig-vérig magyarnak tartott ünnepi sütemény?

A bejgli eredetileg a Csehországgal északról határos Szilézia vidékéről származik, ahol ez a sütemény a 14. század óta ismert.

A sütemény neve a németül beugen = meghajlítani szóból ered.

A bejgli így nem meglepő, hogy osztrák közvetítéssel érkezett hozzánk és terjedt el a 19. század második felében. Mi magyarok ekkor kezdtük el német divat szerint ünnepelni a karácsonyt, ekkor terjedt el a fenyőfa feldíszítése, mint karácsonyfa állítás is.

A bejgli kezdetben diós vagy mákos töltelékkel töltött sütemény volt, manapság már gyakran töltik gesztenyével vagy aszalt szilvával is, de ismertek vegyes töltelékű változatok is.

Az életmódváltás nagy kihívása, hogy miként ünnepeljen az, aki be szeretné tartani az ünnepek alatt is az új alapokra helyezett étrendjét?

Nekik és természetesen bárkinek szeretettel ajánlom a Vitalissimo webáruházunkban kínált gluténmentes szénhidrátcsökkentett lisztkeverékeket, amik közül nem hiányozhat a bejgli sütéshez vagy a mézeskalácshoz készült sem.

Ha most, november végén még megrendeled, karácsonykor ott lehetnek az asztalodon ezek a hagyományos sütemények is, lelkiismeretfurdalás nélkül.

                                Óriási lisztválasztékhoz kattints a képre!

Hogy a karácsonyfa alá ne csak finom bejgli és mézeskalács kerülhessen, hanem a szeretteidet is megajándékozhasd a Testszerviz kipróbált receptjeivel, lepd meg őket az Élet írta szakácskönyvvel, vagy a Kulcs könyvsorozatunk köteteivel, mert a bennük olvasható tudásnak köszönhetően egészségesebb és boldogabb életet élhet bárki.

A Kulcs könyvek kötetei kedvezményes csomagokban is elérhetők.


 

Pajzsmirigy alulműködés megoldáscsomag

JAVÍTHATÓ AZ, AMI ELROMLOTT!

A MEGOLDÁS abban rejlik, hogy TUDÁST szerezz erről és az ehhez hasonló generációs betegségekről.

Miután MEGÉRTED hogyan alakult ki, megérted hogyan működik a tested, könnyebben tudod kezelni.

Ezért írtuk meg a KULCS A HORMONOKHOZ könyvünket, hogy megértést adjunk ezen a rendkívül fontos, mégis homályos területen.

Bővebb információk a könyvről ITT.

ITT RENDELD MEG A KÖNYVET!

Kulcs a hormonokhoz

Testszerviz pajzsmirigy megoldások

Kattints ide!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket