Őszi séta minden nap a testnek és a léleknek – induljon útnak egy övtáskával

A séta nemcsak ingyenes, de minden életkorban pozitív hatással van az egészségünkre. Már napi 30 perc rendszeres gyaloglásnak is komoly életminőségjavító eredménye van. Lényegében bárki elkezdheti bármikor, akár a városban kutyasétáltatás alkalmával, akár a természetben, erdei utakat bejárva. Ősszel nemcsak a táj szépsége, de a frissebb levegő is hívogató egy jó kiadós sétára.

A sétálás nemcsak kellemes, de egészséges feltöltődés is a nap bármely szakában, miközben:

Erősödik a szív 

Javul a keringés, mérséklődik a vérnyomás, erősödik a szívizom, ezáltal a szív-és koszorúér betegségek kockázata is jelentősen csökken.

Kalóriaégetéssel segíti a testsúly csökkenést

A gyaloglás tempójától és a rendszerességtől függően a napi séta segíti a kalóriaégetést. Hatására a tónusos izmok, a törzs-és a láb izmai szépen megerősödnek. 

Jó hatással van az asztmára

Asztmás betegeknek különösen javallott a hosszú séta a szabad levegőn, ami kevésbé irritálja a légcsatornákat, mint az intenzív testmozgások. 

Szemünk egészségéért

Kifejezetten ajánlott a természetjárás azok számára, akik egész nap monitor előtt ülnek vagy olyan munkát végeznek, ahol a szemük szinte csak közelre fókuszál. A mozgás közben érő ingerek hatására a szem izmait is megdolgoztatjuk, távolra is többet fókuszálunk. 

A kreatív gondolatok felszabadításáért

Az agy megnövekedett oxigénellátásának következményeként javul a problémamegoldó képességünk. Az elakadt gondolatok áramlása megindul, a fejünk kitisztul és kreatívabbnak érezhetjük magunkat. A pozitív hatások eredményeként szorongásoldó hatású is, növeli az adrenalin szintet és csökkenti a depresszió esélyét. 

A jó alvásért

Lételemünk a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás. Mozgás közben javul a keringés, a mentális állapotunk és ezáltal az alvás minősége is, ami az egészséges és kiegyensúlyozott élet záloga is egyben. 

Kerekedjen fel és tegyen az egészségéért Ön is! Nem kell más hozzá csak egy kényelmes cipő és az időjárásnak megfelelő ruházat. Örömteli és gondtalan útja közben ne szorongassa a kezében a mobilját és a lakáskulcsát. Gondoskodjon egy megfelelő kistáskáról, és ne habozzon felcsatolni egy klassz övtáskát akkor sem, ha nincs hová tenni a frissítőt vagy a zenelejátszót. 

Lélegezzen mélyeket és élvezze az életet!

Szponzorált cikk!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket