Ránctalanítás a természet erejével

Éveink előre haladtával testünk egyre kevesebb új sejtet termel, egyre nehezebben és hosszabb idő alatt regenerálódik.
A negyedik X után ez meg is látszik rajtunk, bár az egyéni genetika, és a megfelelő életmód (vagy annak hiánya) ezen pozitív vagy negatív irányba sokat képes változtatni.

Az öregedés folyamata természetes módon bőrünkön is észrevehető, sőt ott látszik meg a leghamarabb, hiszen az van szem előtt.

A ráncosodás tehát egy természetes folyamat, amin viszont sokat lehet lassítani megfelelő életmóddal, és bizonyos ránctalanító krémek használatával. De melyik a legjobb ránctalanító krém? 

Az egészséges életmód a legjobb ránctalanító

A kozmetikumok piacán rengeteg olyan termék kapható, melyek mind azt ígérik, hogy megfiatalítják bőrünket.

Ezeknek egy része azonban olyan vegyi anyagokat is tartalmaz, melyek potenciálisan károsak lehetnek. Érdemes tehát kerülni az olyan ránctalanító krémek használatát, melyek parabéneket, BHA-t és más szintetikus, egészségkárosító vegyületet tartalmaznak.

Alapszabályként leszögezhető, hogy a legjobb ránctalanító krém kizárólag természetes alapanyagot tartalmaz, legfeljebb olyan más anyagokkal keverve, melyek nem veszélyeztetik egészségünket.

A jó ránctalanító segít a bőr hidratálásában, és a kollagéntermelés ösztönzésében. Teszi ezt olyan elsősorban növényi hatóanyagokkal, melyek természetes hatásmechanizmusa nem jár semmilyen káros mellékhatással, így használata teljesen biztonságos.

A ráncok a fogyás összefüggésében is sokaknak kihívást jelentenek. Különösen igaz ez a hirtelen fogyás után megjelenő ráncok esetében. A fokozatosság elvét itt is érdemes betartani.

A szakemberek szerint nem érdemes rövid idő alatt több mint hét kilót fogyni, mert ez egyfelől megviseli a szervezetet, másfelől a bőrnek sem tesz jót, az elnyúlt, ráncos lesz. Időt kell adni bőrünknek a regenerálódásra, és gondoskodnunk kell a megfelelő hidratálásról és vitamin utánpótlásról is.

Időben elkezdett természetes gondoskodás

Érdemes már harmincas éveinkben elkezdeni a fokozott odafigyelést bőrünkre, mely meghálálja a gondoskodást, mint ahogyan az is meglátszik rajta, ha nem ápoljuk megfelelően.

Alapvető fontosságú a megfelelő hidratáltság, ennek egyik forrása a kellő mennyiségű vízfogyasztás. A kollagén termelés serkentésében nagy szerepet kaphat a megfelelő étrend, hiszen számos olyan finom és tápláló alapanyag van, melyek serkentik ennek a bőr egészsége és szépsége szempontjából alapvető anyagnak a szervezetben történő termelődését.

Ezt akár speciális kollagén tartalmú étrendkiegészítőkkel is fokozhatjuk, és ha a korunknak és bőrtípusunk megfelelő bio ránctalanító krémet is használunk mellé, sokáig megőrizhetjük bőrünk egészséges fiatalosságát.

Szponzorált cikk

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket