Szellőztetés a nyári hőségben

Az elmúlt években extrém meleg nyarak váltják az enyhe teleket és ez csak egyre erőteljesebb lesz. Most itt persze nem klímakutatunk, hanem azon merengünk, hogy a jól lehűtött hűvös lakást szellőztetni kellene.

Ugyanakkor a szellőztetés alatt a forró levegő áramlik be és tönkreteszi a klímával, árnyékolással elért élhető hőmérsékletet.

  • Most akkor ne szellőztessünk?
  • Vagy csak éjszaka, amikor már „csak” 25 fok van?
  • Vagy toljuk a klímát állandóan, ezzel kiszárítva a levegőt?

Nyilván nem csak a problémát akartuk itt megpendíteni, hanem van erre egy nagyon elegáns és komfortos megoldás. Ez pedig a beépített szellőztető rendszer. Mind télen, mind pedig nyáron ez a szellőztetés igazi kényelmes megoldása.

Amikor a szellőztető rendszert használjuk, az beszívja a szükséges levegőt, megtisztítja és a benne lévő hőcserélő rendszer megfelelő hőmérsékletűvé alakítja.

Télen felmelegíti a bejövő levegőt, nyáron pedig lehűti. Télen a párásítóval (opciósan választható) kiegészített szellőztető rendszer megfelelő páramennyiséget ad a levegőhöz, hogy a levegő ne szárítson ki bennünket.

A folyamat teljesen automatizált, programozható, így akkor is lehet szellőztetni, ha nem vagyunk otthon.

Előnye a beépített levegőszűrő, mely biztosítja a tiszta, portól és szennyeződésektől mentes levegő beáramlását. Kiküszöböli a nagy hőmérséklet különbséget, így a téli fűtésszámlát és a nyári hűtés számlát is jelentősen mérsékli.

Mindent összevetve a jövő a szellőztető rendszereké, különösen az extrém nyári hőmérsékleteket figyelembe véve. Az egészségügyi hatása pedig szintén jelentős, tiszta, egészséges és megfelelő páratartalmú levegő.

Még egy különösen fontos előnye van a szellőztető rendszereknek. A rendszer olyan szűrővel allátott, ami kiszűri nem csak a szállóm port, hanem a levegőben lévő allergén részecskéket. Ezzel jelentősen megkönnyíti az allergiások életét, sokkal jobb életminőséget ad nekik.  

Keress bátran bennünket szakmai segítségért, tanácsért, vagy egy ingyenes felmérésért!

Érdekel, irány a kapcsolatfelvétel!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket