Tényleg a pörkölt kávé a legjobb kávé?

A címben feltett kérdésre a válasz: igen, legalábbis rengeteg kávéimádó szerint. A pörkölt kávé különleges zamata miatt vált népszerűvé világszerte – bátran mondhatjuk, hogy aki egyszer megkóstolja, utána biztosan repetázna. Érdemes tehát kipróbálni az olyan feketét, amelyet kávé pörkölő is kezelt a fogyasztás előtt.

Honnan ered a pörkölés?

Ha szeretnénk meghatározni, melyik a legfinomabb, legjobb kávé, nincs könnyű dolgunk. Sőt azt is mondhatjuk, hogy ez lehetetlen feladat, hiszen nehéz objektív szempontok alapján győztest hirdetni. A legjobb kávé íze minden ember szájában, fejében másmilyen, nem lehet és nem is szabad ezt beskatulyázni. Azt viszont kijelenthetjük, hogy a kávé fajtájától függetlenül a legtöbb esetben jobb lesz a végeredmény, ha pörkölt verzió kerül a csészénkbe.

A kávé pörkölése évezredek óta divat világszerte, csak éppen időnként újra felfedezi ezt a technológiát az emberiség. Természetesen ennek módszere jelentősen megváltozott az idő múlásával, képbe kerültek a minőségi kávé pörkölő gépek, amelyek mindig kifogástalan minőségben végzik el a feladatot.

Pörkölés géppel, a legmagasabb színvonalon

Vannak, akik szerint csak az emberek által végzett pörkölés lehet tökéletes – ezt a véleményt tiszteletben lehet tartani, ám hozzá kell tenni, nagy mennyiségben lehetetlen ezt gépiesítés nélkül megoldani, ahogy az is fontos, hogy a stabilizált színvonalhoz szükség van segítségre. A legjobb kávépörkölő eszközök már az első beállítás után pontosan tudják a dolgukat, majd üzembiztosan készítik el a lehető legmagasabb minőségű pörkölt kávét, hogy az aztán eljusson az emberekig. Ezeket bárki megvásárolhatja az ilyen jellegű boltokban, valamint webáruházakban, a pörkölés zamatát ugyanis zacskóba lehet zárni hosszú időre.

Ha tehát a legjobb kávét keressük, nem kizárt, hogy egy pörkölt, ráadásul géppel pörkölt termékre vágyunk. Érdemes ezeket is kipróbálni, hiszen egészen új élményt nyújthat egy ilyen elfogyasztása. Ez már nem a napi pörgés biztosításáról szól, sokkal inkább kulináris élvezet.

A fotó forrása:
Africa Studio / Shutterstock.com

Partner cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket