Vitaminok felszívódása

Mitől függ a vitaminok, ásványi anyagok felszívódása

Számos esetben hallom érdeklődőktől, hogy „hiába szedek vitamint, ásványi anyagot, nem érzek semmit, nekem nem működnek ezek…”

És valóban előfordulhat, hogy naponta több 1000 mg c-vitamint, vitaminkomplexeket, ásványianyagokat megesznek emberek és ténylegesen nem éreznek hatást.

Ez nem azt jelenti persze, hogy vannak, akiknél a vitaminok működnek és vannak, akiknél nem. Ez mindössze annyit jelent, hogy a bevitt anyagok felszívódása megtörténik-e, részben történik meg, vagy csak áthaladnak az emésztőrendszeren és semmi nem hasznosul belőlük.

A felszívódás mértéke több dologtól függ. Az egyik a felhasználó emésztőrendszerének állapota. Amikor a bélrendszer nincs túl jó állapotban, a benne áthaladó tápanyagok, vitaminok, ásványianyagok egyszerűen nem szívódnak fel.

Vagy amikor a gyomorban az emésztés nem tökéletes (pl kevés a gyomorsav, vagy nem elég erős), akkor bizony ezen anyagok emésztése sem lesz megfelelő.

A másik nagyon lényeges tényező, hogy milyen formában visszük be a vitaminokat. Tabletta, kapszula, injekcióban, vagy más egyéb módon.

Sorba vettük, hogy milyen beviteli módszer milyen felszívódással jár.

Mint a fenti ábra is mutatja, legkevésbé a tabletta formájában bevitt anyagok képesek felszívódni.
A gél és kapszula már valamivel jobb.
A transzdermális tapaszok (bőr felületére ragasztott tapaszok) már egészen hatékonyak. Ezekkel az a gond, hogy sok minden olyan anyag van, melyet ilyen formában nem lehet bevinni, és nem is nagyon elterjedt a mindennapi használatuk.

A sorban a nyelv alá cseppentett folyadék következik, melynek felszívódása a nyálkahártyán keresztül rendkívül gyors és hatékony. (Szívbetegeknél ezért helyezik nyelv alá a gyógyszert.)

A bőr alá adott injekció hatékonysága rendkívül jó. Ebben az esetben azonnal a keringésbe jut a hatóanyag és felszívódása rendkívül magas. Több vitamint is ebben a formában juttatnak be olyanoknak, akinél a felszívódás rendkívül fontos. (Pl B12 vitamin)

És a listavezető a mikronizált szájpermet. A mikornizáció az a folyamat, amikor a hatóanyagokat nagyon apró (mikorn) méretűre bontanak le. Könnyen jut be a szervezetbe, és a száj nyálkahártyáján keresztül nagy mértékben és azonnal felszívódik.

Ez még azok számára is kiváló megoldás, akik emésztési, felszívódási problémákkal küzdenek. Vagy nem szeretik a kapszulákat, tablettákat, vagy egyszerűen praktikus megoldásokat szeretnek.

A DailySpray szájpermetek a fenti előnyöket kihasználva kimagaslanak a többi megoldás közül. Kellemes ízük miatt bárki szívesen használja, akár gyermekek számára is jól elfogadtatható.

Érdeklődés esetén kérlek írj a testszerviz@testszerviz.hu e-mail címre

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket