Vitaminpótlással sokat tehetünk a hajhullás ellen

A hajhullás hatalmas probléma a nőknél és a férfiaknál egyaránt, azonban egy olyan gond, amelyet a legtöbb esetben egyszerűen is megoldhat az ember. Ha a hajhullás oka a szervezet kimerülése, illetve vitaminhiány, mindenképpen pótolni kell ezeket az eredményességhez. Mutatjuk a hajhullás elleni vitaminok listáját.

Legyen rendben a test és a lélek

Amennyiben az alopecia, azaz a hajhullás genetikai gyökerű, az ellen nehezebb tenni, persze ilyenkor sem kell feladni a harcot. Sokkal sűrűbben előfordul azonban, hogy a hajhullással a szervezet jelez, megmutatva, hogy valami nincs rendben odabent, valamire nem figyel oda a haj tulajdonosa. Ilyenkor van szükség egy minőségi hajhullás elleni vitamin alkalmazására, ezekből többféle is létezik. Meg kell állapítani, milyen hiány okozza a problémát, majd speciálisan azt kell kezelni. Ha nincs elég vitamin a szervezetben, a tüszők képtelenek fenntartani a normál növekedési ütemet, azaz alapjaiban rendül meg a hajunk stabilitása. Milyen vitaminokra gondolunk? A haj belső táplálásában rengeteg szereplő helyet kap. Ezek a vitaminok, ásványi anyagok egészséges életmóddal a legtöbbször bevihetőek, ám ha mégsem, lehet pótolni a hiányzó elemeket. A B-vitaminok például a hajhullás ellen tehetnek rengeteget, helyreállítják a hajtüszők egészségét. A D-vitamin az őssejtek növekedését segíti, ennek hiánya többek között az alopecia areata kiváltó oka lehet. Ahogyan szinte mindenre, a hajra is jó hatással van a C-vitamin, elsősorban a testi egészség megőrzése által.

Férfiak csodaszere lehet a finasteride

Az ásványi anyagok között is találunk hatékony segítséget. A cink a hajtüszők, illetve a fejbőr egészségét szavatolja, a jód a pajzsmirigy problémáihoz köthető hajhulláson segít, a szelén pedig antioxidánsként optimalizálja a szervezet anyagcseréjét. A fehérje a haj építőköve, de magnéziumra és omega-3 zsírsavakra is szüksége van a hajnak. Kevésbé ismert összetevő a kiváló finasteride, ami egy szintetikus antiandrogén. Mire jó? Enyhén vagy közepesen kopasz férfiaknak segít, a szedésével a hajhullás csökken, lelassul. A fejbőr teljes felületén kifejti hatását, de a leghatékonyabban a fejtetőn, azaz ilyen jellegű problémákra ajánlott alkalmazni. Gondot okoz a kopaszodás? Ha a megoldást keressük, először a testünk egészségét vizsgáltassuk ki!

A fotó forrása:
Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Szponzorált cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket