Az olaszok kedvence: Granita

A granita hazája Olaszország, szemcsés textúrájú, enyhén édesített, félig fagyasztott szorbetféle, amelyet Tortelli mester tett népszerűvé a 19. századi Párizsban.

Összetevők:

  • 1 kis görögdinnye
  • 1/4 csésze friss mentalevél
  • 1 lime leve
  • 2 evőkanál méz vagy az Ön által választott cukormentes édesítőszer (nem kötelező)

Elkészítés:

  • Vágjuk a görögdinnyét darabokra, távolítsd el a héját és a magokat.
  • Tedd a görögdinnyedarabokat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.
  • Add hozzá a friss mentaleveleket, a lime levét és a mézet (ha szeretnéd) a turmixgéphez.
  • Turmixold össze a keveréket, amíg sima és jól összeáll.
  • Öntsd a görögdinnyés keveréket egy tálba vagy tepsibe.
  • Tedd a tálat a fagyasztóba, és hagyjd kb. 1 órán át dermedni.
  • 1 óra elteltével vedd ki az edényt a fagyasztóból, és egy villával kapard majd keverd össze a keveréket. Ez segít felbontani a jégkristályokat.
  • Tedd vissza az edényt a fagyasztóba, és 30 percenként ismételd meg a kaparást 3-4 órán keresztül, vagy amíg a granita el nem éri a latyakos állagot.
  • Ha a granita elkészült, kanalazd tálakba vagy poharakba, és díszítsd friss mentával.

 

Ez a görögdinnye-menta granita egy frissítő és természetesen édes finomság, amely megragadja a nyár esszenciáját. Tökéletes a forró napokra, és gluténmentes, laktózmentes, cukormentes és alkoholmentes diétát követők is fogyaszthatják.

További 50 egészséges desszerthez kattints ide!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket