Batátaleves gomba betéttel

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Bár édesburgonya a másik neve, nem rokona a burgonyának. De ez bennünket most nem zavar, így is egy fantasztikus, vitaminokban gazdag és különleges levest készítettünk belőle. Egy kis gombával tettük rá a koronát.

Édesburgonya leves hozzávalók:

  • 75 deka batáta (3-4 darab)...
  • 1-2 nagyobb sárgarépa
  • csipetnyi reszelt gyömbér (elhagyható)
  • 40 deka gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kanál vaj v kókusz olaj
  • só, bors
  • zöldhagyma
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A batátát és a sárgarépát 1 liter vízben megfőzzük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és egy kanál kókuszolajat vagy vajat. Botmix segítségével pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük A megmaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt gombát és puhára (zsírjára) sütjük. A feltálalt leves tetejére kanalazzuk a gombát, megszórjuk zöldhagyma karikákkal ízesítjük.(én a citromlevet és 3 kanál joghurtot összekevertem)

A batátáról, vagy más néven édesburgonyáról:

Neve ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának, csak a gumói alakja hasonlít rá. Az édesburgonya a fejlődő országokban igen gyakori táplálék, magas a C-, B2 és B6- valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják.
forrás:eletforma.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!

Egyéb leves receptek ITT találhatóak!

Édesburgonyaleves gomba betéttel

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket