Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Batátaleves gomba betéttel
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Bár édesburgonya a másik neve, nem rokona a burgonyának. De ez bennünket most nem zavar, így is egy fantasztikus, vitaminokban gazdag és különleges levest készítettünk belőle. Egy kis gombával tettük rá a koronát.
Édesburgonya leves hozzávalók:
- 75 deka batáta (3-4 darab)...
- 1-2 nagyobb sárgarépa
- csipetnyi reszelt gyömbér (elhagyható)
- 40 deka gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kanál vaj v kókusz olaj
- só, bors
- zöldhagyma
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A batátát és a sárgarépát 1 liter vízben megfőzzük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és egy kanál kókuszolajat vagy vajat. Botmix segítségével pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük A megmaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt gombát és puhára (zsírjára) sütjük. A feltálalt leves tetejére kanalazzuk a gombát, megszórjuk zöldhagyma karikákkal ízesítjük.(én a citromlevet és 3 kanál joghurtot összekevertem)
A batátáról, vagy más néven édesburgonyáról:
Neve ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának, csak a gumói alakja hasonlít rá. Az édesburgonya a fejlődő országokban igen gyakori táplálék, magas a C-, B2 és B6- valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják.
forrás:eletforma.hu
JÓ ÉTVÁGYAT!
Egyéb leves receptek ITT találhatóak!
Lélegzetelállító receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!