Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Desszertfalatkák ünnepnapokra
Hozzávalók:
12 dkg vaj
3 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Édesítőszer ízlés és tetszés szerint
2 kis kávéskanál sütőpor
10 dkg mandulaliszt
Cukormentes habtejszín
Aszalt és friss gyümölcsök
Elkészítés:
A 12 dkg vajat felolvasztjuk és kikeverjük a 3 tojással és édesítőszerrel. Amikor kellően homogén, hozzákeverjük a madula lisztet és ha azzal is sima, a kakaóport is és hozzáadjuk a sütőport.
Így egy sűrű masszát kapunk, amibe beleszórhatjuk az aszalt gyümölcs darabokat. Lehetőleg ne cukrozott aszalt gyümölcsöket, hanem natúr változatot.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Attól függően, hogy vékonyabb, vagy vastagabb változatot szeretnénk, a tepsi méretén lehet változtatni.
Ezután 165 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Ha megsült, megvárjuk, hogy kihűljön. Mindig csak annyit kell felvágni belőle, amennyit megeszünk, így a többi nem szárad ki.
A tetejére cukormentes tejszínhabot, friss gyümölcsöket, csokiöntetet csurgathatunk.
Köszönjük a receptet Meiszner Antalné Évának!
Jó étvágyat!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!