Desszertfalatkák ünnepnapokra

Hozzávalók:

12 dkg vaj

3 tojás

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Édesítőszer ízlés és tetszés szerint

2 kis kávéskanál sütőpor

10 dkg mandulaliszt

Cukormentes habtejszín

Aszalt és friss gyümölcsök

 

Elkészítés:

A 12 dkg vajat felolvasztjuk és kikeverjük a 3 tojással és édesítőszerrel. Amikor kellően homogén, hozzákeverjük a madula lisztet és ha azzal is sima, a kakaóport is és hozzáadjuk a sütőport.

Így egy sűrű masszát kapunk, amibe beleszórhatjuk az aszalt gyümölcs darabokat. Lehetőleg ne cukrozott aszalt gyümölcsöket, hanem natúr változatot.

A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Attól függően, hogy vékonyabb, vagy vastagabb változatot szeretnénk, a tepsi méretén lehet változtatni.

Ezután 165 fokos sütőben 35 percig sütjük.

Ha megsült, megvárjuk, hogy kihűljön. Mindig csak annyit kell felvágni belőle, amennyit megeszünk, így a többi nem szárad ki.

A tetejére cukormentes tejszínhabot, friss gyümölcsöket, csokiöntetet csurgathatunk.

Köszönjük a receptet Meiszner Antalné Évának!

Jó étvágyat!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket