Karácsony kajakóma nélkül? Lehetséges! Kattints rá!
Gombás Paella
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
A paella a spanyol konyha egyik legismertebb étele. Ezerféle módon készítik. Tenger gyümölcseivel leggyakrabban. Persze készíthető simán zöldségekkel is, vagy mint az alábbi receptben gombákkal. Mindegy, egyszerűen isteni főételt kapunk!
PAELLA HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE
- 1 evőkanál Gefro Balance kerti zöldségpor / 1 zöldségleves kocka / 1 evőkanál natúr, adalékmentes ételízesítő
- 1 liter víz
- 1 nagyobb löttyintésnyi (4 evőkanálnyi) étolaj, mi nyersen sajtolt olívát használtunk
- 1 dl száraz, alkoholmentes fehér bor
- 2 bögre rizottó rizs
- 1 közepes méretű kockázott vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 7 db shiitake gomba
- 4 nagyobb darab fafül gomba
- 10 darab apró csiperke gomba (mi barnát használtunk)
- 1 közepes méretű sárgarépa
- 1 zellerszár
- 8 darab koktél vagy más apró paradicsom / 1/2 doboz darabolt konzerv paradicsom
- 1/2 színes kaliforniai paprika
- 1 csésze kiengedett mirelit borsó
- 1 kávéskanál füstölt (édes) paprika
- 1 kávéskanál édes paprikapor
- só ízlés szerint, ha a zöldséglétől nem lenne elég sós
- aprított petrezselyem és citromgerezdek a tetejére
PAELLA ELKÉSZÍTÉSE
1. Előkészületek:
A szárított gombákat meleg vízbe áztassuk be 1 órára, de akár egész éjszakára.
A zöldséglevesport, zöldségleveskockát oldjuk fel 1 liter vízben.
A zöldségeket mossuk meg, daraboljuk fel:
A répát nagylyukú reszelőn reszeljük le, a paradicsomokat felezzük el.
Az apró csiperke gombákat felezzük el.
Az áztatott gombát nagyvonalúan daraboljuk fel (a siitake gomba kemény tönkjét vágjuk ki, (nem lesz rá szükség).
A többi zöldséget falatnyi darabokra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát viszonylag finomra daraboljuk fel.
A rizst mossuk meg.
2. Főzés: (Tartsuk be a leírásban megadott sorrendet!)
A maradék 2 evőkanálnyi étolajon pároljuk puhára a gombákat (4-5 perc).
A megpárolódott gombákat szedjük ki, tegyük félre.
A serpenyőbe öntsünk még kevés olajat, az olajon puhítsuk, süssük meg a hagymát, amikor jónak véljük, tegyük bele a fokhagymát is és kavargassuk még 1-2 percig.
Keverjük hozzá a paradicsomot, a bort, a porpaprikákat, ha használunk fűszert azt is, és ezt a keveréket is forraljuk 4-5 percig lassú tűzön, amíg a lé szinte elfő.
Ebbe a lébe tegyük vissza a gombát, minden más zöldséget, öntsük fel a zöldséglével, tegyük bele a rizst is.
Keverjük össze a zöldségeket és a rizst egyszer, alaposan, de aztán már ne kevergessük az ételt.
Forraljuk fel, lassú tűzön 12-15 percig pároljuk. Kóstoljuk meg, hogy a rizs megpuhult-e.
Ha a rizst puhának érezzük, húzzuk félre a tűzről, fedjük be és 10 percen át hagyjuk állni.
Megjegyzések:
A paellát 1 csomag felkockázott tofuból vagy egy alaposan lecsepegtetett, levétől kicsavart jackfruit konzervből is elkészíthetjük. Ezekkel az alapanyagokkal az elkészítésnél ugyanúgy járjunk el, mint a gombával. Süssük és pirítsuk meg előre őket.
Jó étvágyat!
Forrás – bulkshop.hu
Küldj te is receptet és képet nekünk, a testszerviz@testszerviz.hu e-mail címre! Azonnal fel is tesszük!
További fantasztikus főételek ITT találhatók!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!