Új Kulcs könyv a Testszerviz 10 évének esszenciája, minden, amit az életmódváltásról tudnod kell egy könyvben összefoglalva
Gyömbéres sütőtök krémleves
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
HA SZEPTEMBER ÉS OKTÓBER, AKKOR SÜTŐTÖK! HA SÜTŐTÖK, AKKOR SÜTŐTÖKLEVES!
Szeptemberben már messziről virítanak a narancssárga színben pompázó sütőtökök a zöldséges standokon. Szezonja szeptembertől januárig tart. Nemcsak szép formákat lehet farigcsálni a belőle, hanem finomabbnál finomabb ételeket is, melyek jótékonyan hatnak a szervezetedre. Fogyaszthatod főzelékként, püréként, levesként, süthetsz belőle sütit, vagy csak egyszerűen megsütve is pompás. Nem hiába lett a hideg őszi és téli esték egyik legkedveltebb csemegéje. A sütőtök a szuper ételek egyike, mivel tápanyagtartalma igen magas (bolygónk legtápdúsabb ételeit nevezik szuper ételeknek, amelyek koncentráltan tartalmazzák a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokat).
Sütőtök:
A sárga és narancssárga színe arról árulkodik, hogy a zöldség húsa igen gazdag béta-karotinban, ezen kívül megtalálható benne az A-, B1-, B2-, B6-, C-, E-vitaminok is. Az ásványi anyagok közül pedig magnézium, kalcium, foszfor, cink és vas. Magas vastartalma miatt a nőknek különösen ajánlható táplálék. A sütőtök a megfázásos betegségek hatékony ellenszere, a légúti megbetegedések, köhögés esetén is hasznos. Régen a népi gyógyászatban máj-, vesebetegségek esetén alkalmazták, de jótékony hatással van a szívműködési zavarokra, kiváló hashajtó és béltisztító. Erősíti az immunrendszert és rákmegelőző hatású. Allergia és bőrpanaszok esetén is javallott.
Sütőtök tápértéke: 100 gramm sütőtökben mindösszesen 77 Kcal, 16, 5 gramm szénhidrát, 1,5 gramm fehérje, 0,6 gramm zsír és 0, 7 gramm rost van, így hatékonyan variálható a diétádban is.
A sütőtök leves recept lentebb olvasható.
Mennyei gyömbéres sütőtök leves:
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- szerecsendió
- gyömbér
- petrezselyem
Elkészítés:
Pucold meg a tököt és kockázd fel. Kevés olajon párold üvegesre a hagymát, majd tedd rá a tököt. Párold át kicsit a tököt, s amikor elkezd puhulni, öntsd fel vízzel (ha alaposan ellepi, akkor körülbelül jó lesz a turmixolás után a sűrűsége), és sózd. 10-15 perc forrás után vedd le, tedd turmixgépbe, és pépesítsd. A végén ízlés szerint fűszerezd borssal, szerecsendióval, és gyömbérrel. Tetejét petrezselyemmel díszítheted.
Forrás: peakshop.hu
Jó étvágyat!
További krémlevesek ITT találhatóak!
Lélegzetelállító receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!