Gyümölcsös mascarpones mámor

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Piskóta hozzávalói:

  • 6 tojás
  • 7 dkg eritrit
  • 12 dkg rizsliszt
  • 4 dkg kakaópor
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzászitáljuk a rizsliszt-kakaópor keveréket. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát és 150 fokon, 50 percig sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük)
 

A krém hozzávalói:

  • 300 ml tejszín
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr magas kakaótartalmú csokoládé
A díszítéshez:  gyümölcsök ízlés szerint, csokireszelék
 
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét és beleforgatjuk a durvára aprított csokoládét.
A piskótát lapjában kettészeljük, megtöltjük a mascarponés krémmel, a tetejére is kenünk, ha marad krém az oldalát is bevonhatjuk. A tetejét ízlés szerint díszítjük különböző gyümölcsökkel, csokireszelékkel.
 
(Megjegyzés: a képen szereplő „összeállításban” a cupcake formákban a piskótai szélei és a maradékok, amit  a”P” betű kivágásakor nyertem,  vannak összemorzsolva, arra tettem a mascarponés krémet és a gyümölcsöket.)
Köszönjük a receptet Péterfi Réka Testszerviz konzultánsnak!
 
 

Fantasztikus főételek ITT találhatók!

Paradicsomos-sajtos padlizsánkarikák

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás