Mandulatejes madártej

Gyerekkoromban gyakran készített drága jó anyám, igaz házitejjel. Ezt az ízt próbáltam előcsalogatni. És mondhatni sikerült. Jó étvágyat kíván hozzá Jakacs Gyöngyi.

  • Egy liter mandulatejet lassú lángon odatettem főni.
  • Ízesítettem egy csipetnyi sóval.
  • Vaniliarúdacskát félbe vágtam, kiskanállal kivájtam a belsejét, belekapartam a tejbe, a hüvellyel együtt beletettem. Micsoda illat töltötte be a konyhát!
  • 6 tojásfehérjét kemény habbá vertem.
  • Kis teaszűrőbe kanalazva beleúsztattam a tejbe.
  • Mindkét oldalát egy keveset főztem.
  • Utána szűrőkanállal óvatosan kimertem egy tálra.
  • A tojássárgákat habosra kevertem.
  • Xilittel édesítettem.
  • Lassan hőkiegyenlítéssel beletöltöm a tejet s hagytam, hogy egyet lobbanjon, míg besűrűsödik. Vigyázat, mert kicsapódik, ha nagy lángon hagyjuk.
  • Én átszűrtem egy jénai tálba, hogy a vaniliamagocskákat kifogja.
  • A madárkákat ráengedtem a tóra hadd lebegjenek.
  • Pirított mandulát reszeltem rájuk.
  • Kitettem az erkélyre hűlni.
  • Isteni volt.

Köszönjük a receptet Jakacs Gyöngyinek!
 

További egészséges receptek itt!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket