Mangós mascarpone krém

A hűtőben keresgéltem vasárnap este és találtam pár értékelhető dolgot.

Fagyasztott mangó, mascarpone, tejszín, eritrit és az ablakban némi friss menta. 

Egészen különleges és friss desszert állt össze. Bátran variálhatod a hozzávalókat, gyümölcsöket.

 

Mascarpones mangókrém

Hozzávalók:

1 csomag fagyazstott mangó (vagy lehet friss, abból 2-3 db)

1 doboz laktózmentes mascarpone

1-2 dl latóz és cukormentes habtejszín, vagy főzőtejszín

Eritrit, vagy tetszőleges édesítő ízlés szerint

Pár friss mentalevél (ha nincs, az sem gond)





 

Elkészítés

A fagyasztott mangót 1 dl tejszínnel egy erősebb turmixgéppel összeturmixolom.

A vége előtt hozzáadom az édesítőt.

Ezt követően finoman hozzákeverem a mascarpone-hez.

Addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz.

Ha szereted, érdemes a turmixoláskor egy kis mentalevelet is hozzáadnod, ettől még frissebb lesz az íze.

Miután mindent jól összekevertünk, tálakban szervírozzuk mentalevéllel a tetején.

Könnyű, friss és meglepő, de a mangó íze nagyon szépen kijön, határozott lesz.

Jó étvágyat! 

A mangót szabadon cserélheted bármilyen jellegzetesebb ízű gyümölcsre.

Fagysztott, vagy majd a friss idénygyümölcs? Az ízlésedre van bízva! Legyél kreatív!




TOVÁBBI CUKORMENTES DESSZERTEKET ITT TALÁLSZ!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket