Feri

TOVÁBB AZ ÖSSZES SIKERBEJEGYZÉSRE!

Te is elérhetsz hasonló sikereket! Kezdéshez KLIKK IDE!


 

A hosszú évek óta meglévő túlsúlyom ellenére alapvetően szerencsés alkatú embernek gondolom/gondoltam magam, mert magas vagyok és a túlsúly viszonylag egyenletesen oszlott el rajtam. Az ismerőseim jellemzően kevesebbnek gondoltak, mint amennyi voltam, de 120 kg fölött az ember ne áltassa magát, így én se tettem. Ez a dolog nem egyik napról a másikra alakult így, vagy nem valamilyen szerencsétlen eseménnyel összefüggésben. Lassan, évről-évre 2-2 kg jött rám. A végeredmény az lett, hogy míg az egyetem végén 191 cm és 94 kg voltam 16 évvel később ez a szám elérte a 127kg-ot volt, hogy meg is haladta azt.

Ülőmunka, sok vezetés, sok munka, autóban nassolás, ropi, chips, mozis kukorica, energia italok, cukrozott üdítők, pogácsák és minden féle péksütemény, jó sok kenyér. Reggeli és ebéd elmaradása, valamint bőséges vacsorák. Sorolhatnám még. A kg-ok csak jöttek és jöttek, a mozgás egyre kevésbé okozott örömet, a lépcső is egyre nagyobb kihívást jelentett. 

Ki ne szeretne ezen változtatni? Azonban ahogy oly sokaknak, ez nekem se sikerült. Bár más dologban kitartónak és erősnek gondolom magam itt emberemre akadtam, hiszen saját magamat kellett legyőzni. Elhatározások voltak, de tettek nem igazán. Nem volt jojózás, mert addig se jutottam el, hogy legalább egyszer lefogyjak. Az igazat megvallva eléggé reménytelennek láttam a helyzetem.

Nem hittem, hogy van időm és energiám másképp csinálni az életemet. 

Elég erős bennem a versenyszellem és azt hiszem a kezdő lökést az adta, amikor egy sok mozgást nem igénylő játékos rendezvényen megláttam egyik ismerősömet vagy jó 20kg-mal kevesebb súllyal. Az első kérdésem az volt, hogy „ugye nem vagy beteg?”, de azt válaszolta nem. A játék szüneteiben próbáltam kicsikarni belőle egy kis infót, de elég szűkszavúan annyit mondott „testszerviz”. Rákerestem a neten, találtam egy kérdőívet, kitöltöttem és vártam az ígért visszahívásra. 

Azt hiszem korábban sosem kértem volna külső segítséget, mert nem hittem ebben, de itt egy olyan példa volt előttem, amit nem lehetett nem észrevenni. Hasonló mértékűnek éreztem gondomat, és ha másnál ez ilyen hatékony, akkor nálam is az lehet, gondoltam.  

A hívás megjött és ekkor kerültem kapcsolatba Széplábi Évivel. Azt az elején eldöntöttem, hogy ha már belevágok akkor azt csak őszintén, nem akadékoskodva, kifogásokat nem keresve, és a módszert nem megkérdőjelezve fogom csinálni. Egyszerűen, nyitottan csak hagyni akartam magam, hogy vezetve legyek. Azt is elhatároztam, hogy nem hagyom magam semmilyen csodaszerre rábeszélni. 

Nem voltak illúzióim. Nem reménykedtem csodamódszerben, amitől majd varázsütésre megoldódnak a gondjaim. Elfogadtam, hogy ez munkás lesz és nekem kell megcsinálni. Viszont nem voltam egyedül, volt egy nagyszerű segítségem. Évi tanított, rajtam tartotta a szemét, magyarázatokat adott kontrollálta és koordinálta a folyamatot. Lépésről lépésre haladtunk. Először csak a reggelit tettük rendbe, aztán jött a többi dolog. Nem éreztem drasztikusnak vagy vállalhatatlannak a kéréseit, tanácsait. A mérleg pedig őt igazolta a súlyom elkezdett lefelé mozdulni már az első héttől.

Megtanította, hogy működik a fogyás élettana, milyen feltételek teljesülése esetén van egyáltalán esély súlyvesztésre. Sokat tanultam az ételekről, a folyadék szerepéről vagy az alvásról. Mi jó, mi nem jó és miért.

Ha szeretném összefoglalni, hogy nálam ez miért működött akkor azt mondanám: elhatározás, tanulás, értés, folyamatos kontroll, és a szükséges és elégséges mértékű költségvonzat, ami ahhoz kell, hogy ne vedd félvállról. 

Kialakult az életemben egy napi rutin, amire lehet támaszkodni. Ha valami miatt (pl egy külföldi út) ez megborul, tudom, hogy hová kell visszatérni ahhoz, hogy a dolog ott folytatódjon, ahol abbahagytam. A program hivatalosan véget ért. 3 hónap alatt 13 kg-ot fogytam. Az azóta eltelt másfél hónap alatt újabb 1,5-2 kg-ot. Vannak még céljaim és tudom, hogy mit kell hozzá tennem, mert megtanultam Évitől.

Jókat eszek és nem érzem, hogy sanyargatni kell magam, de kétségtelenül ezek az ételek másfélék, mint korábban. Korán ébredek, de kipihenten és a mozgás is visszatért az életembe. Hihetetlen, hogy mindez 4 hónap alatt történt. 

Feri


Szeretnél TE is ilyen sikereket? Energikus, együttműködő, számodra is Ideális Testet?

Feri is úgy kezdte, hogy kitöltötte a tesztet!

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!  

MERT IRIGYEID LESZNEK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket