„Egyél, ha nem tudod mennyi az elég!”

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!      


 

Ez a mondás még gyermekkoromból jön.

Amikor azt láttuk, hogy valaki mérhetetlen étvággyal eszik, akkor a fenti mondat hangzott el.

Bizonyára mindenki látott már olyat, hogy valaki eszik, eszik, eszik, a mennyiség hihetetlen és mégis azt érzi az ember, hogy nem lakott jól. Tudja a személy, hogy túl sokat eszik, mégsem bírja abbahagyni. Már torkig tele ette magát, ennek ellenére nem érez igazi jól lakottságot.

Egy egészséges testben a gyomor kb öklömnyi nagy. Ebbe tuszkolják bele a levest, főételt körettel, desszertet és utána valami üdítőt, folyadékot. A gyomor nem véletlenül az említett méretű. Ha megfelelő tápanyagot, ételt kap a test, akkor az öklömnyi térfogatnyi étel pontosan elegendő a test remek működtetéséhez. (Persze napi 3 étkezés!)

De miért nem érzik sokan, hogy mennyi az elég?

A jóllakottság érzését a táplálékban lévő zsírok emésztése közben felszabaduló hormonok jelzik. Arról informálják az agyat, hogy elég mennyiség és minőség jutott a szervezetbe. Ha a zsírok bontása nem történik meg, ez a jelzés elmarad. Hiába eszik az ember, nem múlik az éhség. Ilyenkor sokan rosszullétig esznek.

Ha a máj jól működik, kellő mennyiségű és minőségű epét termel, és a zsírt jól bontja, akkor a megfelelő mennyiség elég lesz, az éhség elmúlik, a test virágozni fog. A zsírok bontása ahhoz is elengedhetetlen, hogy a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) hasznosuljon a testben. A máj rendbe hozatala az első lépés ahhoz, hogy az étkezés kielégítő, a mennyisége pedig optimális legyen.

A Testszerviz személyre szabott programjai a máj rendbehozatalával kezdődnek. Utána következik bármi más. Ez a helyes sorrend!

Tudd meg, hogy mit tehetsz a falánkság, sóvárgások és túlzott evészetek ellen!


 

Tudd meg, hogy hogyan szervizelheted egy életen át önállóan a testedet!

Jelentkezz most!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket