A fűkasza praktikus...

A fűkasza praktikus, de ha elkerülnéd a hátfájást, használj hevedert!

Ha nagyobb zöldfelülettel rendelkező kertes házban élsz, akkor te tudod a legjobban, hogy mennyire hasznos és praktikus, ha kéznél van egy fűkasza. Segítségével a kisebb és nagyobb méretű fű is gond nélkül lenyírható, ráadásul a szegélyeknél sem kell sokáig bajlódnod még akkor sem, ha nehezen hozzáférhető a hely. Viszont, ha nincs megfelelő heveder ehhez az eszközhöz vagy rosszul van beállítva, akkor komoly fájdalommal is járhat hosszú távon a fűkasza használta. Megmutatjuk, mi mindenre kell odafigyelni e hámok vásárlásánál és beállításánál!

Milyen kellemetlenségeket okozhat egy nem jól beállított fűkasza heveder?

Ha nincs megfelelően beállítva és személyre szabva egy fűszaka heveder, akkor az rövid távon hát-és derékfájást okozhat, ráadásul a bőröd is kidörzsölődhet ami nagyon kellemetlen. Amennyiben pedig hosszú távon így használod a szerszámodat, akkor annak a gerinced és az ízületeid is kárát láthatják. Még akkor is, ha csak hetente egyszer használod, akkor is rövid ideig. Vagyis kiemelten fontos figyelmet fordítani arra, hogy tökéletesen személyre szabd a tartó hevedert. Így elejét veheted a kényelmetlenségeknek.

Milyen az ideális fűkasza heveder?

Bár alapból minden fűkaszához jár egy heveder, az nem feltétlenül ideális. Javasolt tehát körültekintőnek lennie e téren. Egy ilyen kiegészítő alapvetően két részből áll. Az egyik a felső terület, amely a testre kerül, a másik pedig ahova magát a kaszát rögzíted. Fontos, hogy kétvállas verziót válassz és ha lehet, rugós karabineres biztosítással legyen felszerelve. Minél több helyen állítható a mérete, annál jobb, hiszen annál inkább személyre szabható. Így egy alacsony, vékonyabb és egy magas, robusztus testalkatú ember is nyugodtan használhatja ugyanazt a hámot, megfelelően beállítva. Ennek kapcsán pedig érdemes ellenőrizni azt is, hogy mennyire egyszerű a méret állítása, hiszen, ha bajlódni kell vele, az igen bosszantó, különösen mert a munka utáni pihenésből vesz el tőled időt. Szintén fontos szempont emellett az is, hogy univerzálisan bármely márkájú és típusú fűkaszához kompatibilis legyen. Először mindig felső területet ajánlott beállítani és ehhez mérten rögzíteni a kaszát úgy, hogy annak használata komfortos legyen, vagyis például ne kelljen túlságosan lehajolnod ahhoz, hogy maradéktalanul elvégezd a feladatodat. Ha úgy tapasztalod a felső rész beállításánál, hogy olyan érzés mintha kényelmesen egy oszlopnak támasztanád a hátad, akkor célt értél és érkezhet a kasza, amelynek egyébként a legtöbb típusnál a súlypontját is állítani tudod úgy, ahogy az számodra a leginkább kényelmes.

Szponzorált cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket