Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
A nyár zöld ajándéka
A nyár elejétől kezdve egyre több friss, idényzöldség kínálja magát a piacok, az élelmiszerüzletek polcain. Így ezekben a hetekben lett elérhető az idei friss zöldborsó, amiről nem is gondolnánk, milyen fontos szerepet játszik az emberiség élelmezésében. Tudj meg többet a zöldborsóról, de ne feledkezz meg a Vitalissimo egészségtermékeiről sem!
Olvasd tovább a cikkünket!
Világszerte népszerű
A nyár egyik kedvelt élelmiszere a zöldborsó, sokak kedvence, ráadásul rendkívül egészséges is. Sok benne B1-, B2- és B3- és C-vitamin. Van benne foszfor, kalcium , kálium, magnézium, valamint cink és vas is.
A rosttartalma miatt rendszeres fogyasztása serkenti a bélmozgást, és segítheti a vércukorszint megfelelő szinten tartását is.
A zöldborsó a hüvelyesek növénycsaládjába tartozik, Közép-Ázsiából terjedt el az egész világon, és nálunk a 16. században még drága különlegességnek számított. Három fajtacsoportját különböztetjük meg: cukorborsó, velőborsó és kifejtő borsó.
A cukorborsó terméshüvelyének belső, rostos rétege hiányzik, hüvelyestül fogyasztják.
A velőborsó cukortartalma lassan alakul át keményítővé, hosszabb ideig zsenge marad.
A kifejtő borsó magja sima, cukortartalma gyorsan alakul át keményítővé. Ide tartoznak az étkezési száraz - zöld vagy sárga szemű - borsók is.
A zöldborsó kalóriatartalma megközelíti a burgonyáét, de fehérjetartalma annak háromszorosa. Ezért, valamint rosttartalma miatt elősegítheti a normál vércukorszint fenntartását.
A zöldborsót több mint 80 országban termesztik, az éves termés mennyisége meghaladja a 26 millió tonnát.
A zöldborsó felhasználása
A frissen vásárolt zöldborsó hűtőszekrényben egy hétig eltartható, de csak akkor mossuk meg, ha ételt készítünk belőle. A zöldborsó fagyasztva hónapokig eláll.
A zöldborsóból nemcsak főzelék és rizibizi készülhet, számos izgalmas fogás fő eleme lehet. Készíthetünk belőle zöldborsólevest, borsós rizottót, beletehetjük, hús- vagy csontlevesbe, lehet belőle zöldborsópörköltet, pesztót, zöldborsóval töltött csirkecombot is készteni.
Ételöltelekért nézd meg a Testszerviz receptoldalt!
A zöldborsó magas fehérjetartalma miatt a vegánoknak, vegetáriánusoknak erősen ajánlott.
A legtisztább borsófehérje tökéletesen segíti őket a mindennapi táplálkozásban, a megfelelő fehérjebevitelben.
Zöldborsó fehérjékhez kattints ide!
A Vitalissimo szuperzöldsége
Amellett, hogy a zöldborsó örök nyári sláger marad, ne feledkezzünk meg a szuperélelmiszernek számító fodroskelről se.
A Testszerviz Vitalissimo webáruházának évek egyik slágerterméke a bio minősítésű alapanyagból készült koncentrált Fodroskel por és a Vidd Magaddal Zöldtormix por.
A fodroskelt elképesztő tulajdonságai emelték a szuperzöldségek kategóriájába.
Kiemelkedően magas az ásványianyag- és vitamintartalma, a benne találhat sokféle fito-tápanyag, és a zöldleveles salátákhoz képest magas fehérjetartalma miatt rendszeres fogyasztása hatékonyan ellátja a szervezetet fontos tápanyagokkal.
Kattints ide, és rendeld meg a Testszerviz Fodroskel Port!
Gondoskodj a szükséges napi multivitaminjaidról!
Ahhoz, hogy a zöldborsó és más friss nyári zöldség fogyasztása segítse az egészségedet, az is szükséges, hogy ne legyen tápanyaghiányod, azaz meglegyen minden fontos vitamin, ásványi anyag és nyomelem a szervezetedben.
Már korábban írtunk arról, hogy ma már miért kell a rendszeres vitaminpótlás. Ezt a cikket ide kattintva olvashatod el!
Így ma már nem kérdés, hogyha valaki valóban tenni akar az egészségéért, akkor nem csupán a zöldségekre kell gondolnia, hanem a multivitaminokra is.
A Vitalissimo webáruház kínálatában éppen ezért szerepelnek a folyékony multivitamin- és kollagéntermékek is!
Kattints ide, és tedd a kosaradba a napi szükséges folyékony multivitaminodat is!
A cikk forrása: Wikipédia
Címkép: jacqueline macou képe a Pixabay-en.
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!