8. TUDTAD-E? VIII. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A rostok olyan növényi eredetű ételösszetevők, amelyeket a szervezetünk nem képes megemészteni, ezért eljutnak a vastagbélbe. Vannak vízben oldódó (például a pektin és az inulin) és vízben oldhatatlan (például a cellulóz) rostok.

A bélrendszerünk rost szükségletét célszerű nagyrészt nyers zöldségekből biztosítani, mert a sütés-főzés csökkenti vagy akár meg is szünteti a rostok jótékony hatását. Ezért nagy különbség van egy nyersen elfogyasztott sárgarépa és a húslevesben főtt leveszöldség hasznossága között.

Legyél felelős a saját testedért!

HASZÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A KULCS A HORMONOKHOZ KÖNYVRŐL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás