Az orvos mondja... 2.

Mennyi lenne az egészséges testsúlycsökkenés hetente?

Ma már egyre többen kezdenek életmódváltásba, de sokan nem tudják pontosan, hogy mit várjanak el a saját testüktől, ezért olyan célt állítanak fel maguknak, amit nem tudnak elérni, és ez kudarchoz vezet. Ezért nagyon fontos tudni, hogy mit várhatunk el a testünktől, ha meg szeretnénk szabadulni a felesleges kilóktól.

Az életmódváltás elkezdése során először a víz távozik a testből. Amikor áttérünk egy helyes étrendre, akkor legelőször is a testben felhalmozott és visszatartott víztől szabadulunk meg. Ez kezdeti, látványos sikert jelent. Az átlag súlyvesztés ilyenkor elérheti a 4 kilogrammot is hetente, de a 2–3 kiló az általános mennyiség.

Ez az időszak átlagban 2–3 hétig tart. Ezután a súlycsökkenés látványosan lelassul. Sokan, akik nem a mi ügyfeleink, itt szokták feladni.

Ha az új étrend megfelel a test igényeinek, akkor a fogyás tovább fog folytatódni és már a felesleges zsír fog eltűnni. Itt már nem várhatjuk el a korábbi sebességet. Ilyenkor az egészséges fogyás fél és egy kilogramm között van hetente, de ez a szám is sok mindentől függ: kortól, nemtől, étrendtől, rendszeres testmozgástól, stressz szinttől és még sorolhatnám.

Ha a testsúly csökkenése ennél kevesebb lenne, akkor ott van valami, amit a test nem szeret, és azt meg kell keresni, hogy micsoda. A testünk tudja, hogy mi kell neki, és ha megfelelően támogatod, akkor hosszú távon hálás lesz.

Üdvözlettel és baráti öleléssel,

dr. Suba Réka, belgyógyász rezidens/gyakornok orvos

 

További cikkek a Testszerviz Életmód magazinban!

Klikkelj ide!

Nézd meg hogyan segít a Testszerviz Ideális Testsúly csomag!

Itt találod!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket