Az orvosok védelmében

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Most joggal kérdezhetné bárki, hogy hogy jövök én ahhoz, hogy az orvosok védelmében írjak, vagy azzal, hogy minek az orvosoknak bármilyen védelem.

Az utóbbi időben egyre többször találkozok az orvosokról szóló negatív megjegyzésekkel, véleményekkel. Sok emberrel beszélgetek az egészséges életmódról, az életmódváltásról, a test dinamikus egyensúlyáról és visszatérő véleményeket hallgatok az orvosokról. „Nem foglalkoznak eléggé a páciensekkel, gyorsan adnak valami gyógyszert, ami a tüneteket kezeli, nem is igazán gyógyítanak, a betegség tényleges kiváltó okával nem törődnek, nem igazán segítenek a betegeknek.”

Na álljon meg a hajóhinta!

Minden esetben elmondom ezekről a megjegyzésekről a véleményemet, mert szeretném, ha a beszélgető partner is megértené a szerintem helyes nézőpontot.

Orvoshoz akkor fordulunk, amikor valami vészhelyzet van. Nem feltétlenül katasztrófa, de vészhelyezet. A test vészjelzéseket produkál és segítségért kiállt. Amikor rossz a közérzet, elindul egy durva hízás, ugrál a vérnyomás, emésztési problémák lépnek fel, fáj valami, vagy súlyosabb esetben egy infarktus, ájulás, storke és hasonlók.

A test jelzi, hogy valamit tenni kell, mert a baj fokozódik és a test gyors romlásnak indul. Sok esetben, ha nem lépünk azonnal, a túlélési esélyeink jelentősen romlanak.

Na ekkor megyünk orvoshoz. Az orvos feladata, hogy ezt a kritikus állapotot, a vészhelyzetet elhárítsa és megállítsa a romlási folyamatot, normális mederbe terelje a test működését. Ellátja a sérülést, azonnal korrigálja a vérnyomást, gyógyszert ad a cukorbetegségre, azért, hogy a romló testi állapotot normalizálja. Attól, hogy például vérnyomás gyógyszer segítségével beáll egy helyes érték, még nem gyógyult meg az illető. A valódi ok, ha nem szüntetjük meg még mindig fennáll.

A kezelést követően, ha nem változtatunk, az infarktus kiváltó oka, a cukorbetegség kiváltó oka nem fog megszűnni.

Gyermek orvos ruhában

Hosszú az út a betegségekig. Sokat dolgozunk rajtuk. Többnyire mi élünk úgy, hogy bekövetkeznek. Hogyan is képzelheti valaki, hogy egy pirula, egy gyors orvosi beavatkozás tökéletes megoldás lehet.

Az, hogy hogyan élünk, az nem az orvos felelőssége. Nem ő hizlalt fel minket, nem ő tömött belénk vacak ételeket, nem ő ült a kanapénkon az esti séta helyett.

Mégis azt várjuk, hogy majd ő megoldja az életünk problémáit.

Az orvos szerepe az, hogy kritikus esetekben normalizálja a testet és adjon egy esélyt arra, hogy változtassunk az életmódunkon, kezdjünk helyesebben bánni a testünkkel és megfelelően élni, hogy a kritikus helyzet ne forduljon elő újra.

Ha valaki ezt a fenti gondolatsort megérti, akkor rájön, hogy az orvos teszi a dolgát, és esélyt ad nekünk a túlélésre. Hogy ezzel az eséllyel élünk, vagy sem, az már rajtunk múlik.

Ostobaság azt gondolni, hogy mindent ugyanúgy csinálunk és más végeredményt kapunk.

Az életmódváltás az, ami más eredményt, jobb eredményt hoz. Hát csináld, kezdj bele. Lépésről lépésre! Segítünk! Itt találsz egy életet megváltoztató esélyt!

Egy Teszt – Egy Ingyenes konzultáció – Egy Életmódváltó program

Csak indulj el!!!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket