Az őszi párás idő hatása otthonunkra

A hűvösebb idő beköszöntével a levegő is párásabbá válik. A párás időjárás hatása pedig az otthonunkban komoly problémákat okozhat. Nézzük hát melyek ezek, és hogyan lehet elkerülni.

  • Penészképződés: A magas páratartalom ideális körülményeket teremt a penészgombák számára. A penész elszaporodása károsíthatja az épület szerkezetét és az egészségünket is. Allergiás reakciókat, légzőszervi problémákat és egyéb egészségügyi problémákat okozhat.

Fontos tudni, hogyha a penész beköltözik és elterjed a lakásban, azt onnan kiűzni kész háború.

A penézs egészségkárosító hatása közismert, a légutakat, tüdőt megtámadva komoly betegségek kialakulásáért felelős.

  • Bútorok és faanyagok károsodása: A magas páratartalom a bútorok és faanyagok megsérüléséhez vezethet. A fa rothadásnak indulhat, a bútorok pedig eldeformálódhatnak vagy felrothadhatnak.
  • Háztartási elektronikai eszközök: A háztartási elektronikai eszközöket is károsíthatja, például a számítógépeket, a televíziókat és a konyhai gépeket. A magas páratartalom rozsdásodáshoz, zárlathoz vezethet.
  • Kellemetlen szagok: Bizony a penész elszaporodás nem túl kellemes illat…
  • Légszennyezés: A párás időjárás hozzájárulhat a légszennyezéshez a beltéri térben, mivel a magas páratartalom kedvez a poratkák elszaporodásának, ami allergiás tüneteket okozhat.

A párás időjárás negatív hatásainak csökkentése érdekében fontos az otthonban megfelelő páratartalom fenntartása. A megfelelő mérték általában 30-50% közötti, amit páramérők segítségével könnyen ellenőrizhetünk. Párás időszakban különösen ajánljuk a levegőszellőztető berendezéseket a szabályozásra, és egészséged megvédésére.

Ha Te is szeretnéd otthon kényelmét tovább élvezni, és családodnak biztosítani az egészséges levegőt, szerezz be mihamarabb egy levegőszellőztetőt!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket