CSAK MÉG EGY KIS ÉDESSÉGET....

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!   

  


 

Tudjuk, hogy a cukor nem egészséges. Tudjuk, hogy a tésztafélék hizlalhatnak. Tudjuk, hogy a túl sok étel kitágítja a gyomrot és egyre nagyobb lesz. Tudjuk, hogy nem kellene egész nap nassolgatni. És még nagyon sok mindent tudunk, amit nem kellene csinálni, nem jó a szervezetnek és mégis...

 

 

Csak egy kis csoki, süti, édesség. Csak még egy szelet pizza, még egy villányi tészta, egy kis rágcsálni való, csak pár szem chips.
Bizony mára népbetegség a sóvárgás. (Valamiért nem a sárgarépa iránti)

Megfogadtuk már ezerszer, hogy nem eszek édességet, csökkentem a mennyiséget, több zöldséget eszek és egészségesebben táplálkozok.
És ezek a fogadalmak nem működnek. Nem, mert nem a kiváltó okot célozzák meg, hanem egy következményre adott válaszreakciókat. Ha például rendszeresen elvágom a kezemet főzés közben, akkor nem az a megoldás, hogy több ragtapaszt halmozok fel otthon, hanem az, hogy vagy jobban figyelek, vagy olyan eszközt használok, ami véd a sebesülés ellen.)

A sóvárgások azért vannak, mert a gyorsan felszívódó és elégő szénhidrátok hirtelen egy rövid időre megemelik a vércukorszintet, majd elégésük után a cukorszint gyorsan leesik. Ilyenkor azonnali pótlást követel a szervezet, aminek legegyszerűbb formája újabb cukor, édesség, tésztafélék, sütemények.
Mindehhez hozzájárul az is, hogy a fenti „ételek” nem alkalmasak arra, hogy feltöltsék a szervezet saját cukor raktárait. Ezek a cukor raktárak biztosítják a szervezetnek a folyamatos energia ellátást és a vércukor szint kiegyenlítettségét.

Ha a sóvárgásokat akarjuk megszüntetni, akkor a szervezet cukorraktárait kell feltölteni és elérni azt, hogy a vércukor szintünk állandó és egyenletes legyen. (Van mindig elég üzemanyag). Pár nap és a sóvárgásokat meg lehet szüntetni.


 

Ha a tényleges okot kezeljük, a tünetek is elmúlnak.

Tudok segíteni neked, hogy
1. megértsd, hogy mi történik a testben
2. megtanuld a testet megfelelően "működtetni".

EZEKHEZ AZ 1. LÉPÉS ITT!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket