Egy valós összefüggés

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!     

 


 

A www.testszerviz.hu oldalunkon kitöltendő egészség teszt egyik kérdése: „Gondolt-e arra, hogy az alakja összefüggésben lehet az egészségi állapotával?”

Meglepő, hogy a válaszok túlnyomó többsége NEM!

Ezek szerint a tesztet kitöltők úgy gondolják, hogy a túlsúly nem jelent egészségi problémát. Sőt, a velük készült interjúkban azt mondják el, hogy a túlsúly később egészségi probléma okává válhat.

 

Ez egy óriási tévedés, amit az egészséggel kapcsolatos temérdek kommunikáció sugall nekik.

Különféle egészségügyi gondok forrásának tekintik a túlsúlyt, rizikó faktornak, ami a későbbiekben betegségekben végződhet.

De mi az igazság?

Egy egészséges test minden mérhető és látható mutatójában egészséget tükröz. Például a test súlya és alkata teljesen megfelelő. Nem túlsúlyos, nem kórosan sovány. Azaz a test képes arra, hogy a számára legmegfelelőbb formát állítsa elő és tartsa fenn.

Amennyiben ez nem a lehető és korhoz illő legjobb állapot, rögvest gyanakodnunk kell, hogy valami odabent nincs rendben. Szembe kell néznünk azzal, hogy valami leromlott és testünk a szó igazi értelmében már nem teljesen egészséges. Nem beteg orvosi értelemben, de nem egészséges úgy, ahogy az egészség szó azt igazán jelenti.

A túlsúly nem valaminek az oka, hanem valaminek a következménye. És a későbbiekben persze túlterheli a testet, a szívet, ízületeket, belső szerveket.

Nem szabad megvárni, míg komoly betegségek alakulnak ki, hanem a kezdeti állapotban, a tünetek felbukkanása esetén azonnal akcióba lépni.

„Fogyj le, hogy egészségesebb légy!” – halljuk naponta.

Inkább legyél egészséges, állítsad vissza a tested kiváló működőképes egyensúlyát és a felesleges kilók le fognak olvadni rólad. Az egészséges test elvégzi a felesleges súly leadását.

A Testszerviz a test egyensúlyának helyreállítását tűzte ki célul természetes és személyre szabott életmód program segítségével.


 

Jelentkezz és tudd meg, mit tehetsz az Ideális Testért!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket