Elhízás kontra Korona

Van remény mindenkinek, neked is!!! Egy kattintásra vagy tőle!

Magyarország ismét egy kétes dobogós helyet szerzett. Az 1 milló főre jutó halálozási számban jelenleg bronzérmesek vagyunk, ha így haladunk, akkor napok kérdése, hogy elsők legyünk. A mai adatok szerint 1 millió emberre 2487 fő.

Ezzel szemben például Ausztriában, Németországban 1000 körüli, míg Dániában, Norvégiában, Finnországban 500.

Rengeteg elemzés látott napvilágot az okokat kutatva.

Az egyik ok, amiben számos tudós megegyezik, az elhízás és a halálesetek közötti összefüggés. A halálesetek 40%-ban olyan embereknél következett be, akik elhízottak voltak. Nyilvánvaló összefüggés van e mellett a korral és krónikus betegségekkel is, ugyanakkor az elhízás miatti százalék nagyon magas.

Amikor valaki elhízott, az immunsejtek lomhábbak, lassabban reagálnak vírusokra, fertőzésekre. Ezzel időt hagynak a vírusoknak ahhoz, hogy jobban elterjedjenek és sokkal több sejtet állítanak át saját maguk termelésére.

A koronavírus kifejezetten „kedveli” a zsírt. Minél több a zsírszövet, annál jobban képes szaporodni, valamint a zsírszövetekben el tud bújni az immunsejtek elől.

Magyarország Európa bajnok az elhízásban és a világon a negyedik legelhízottabb nemzet vagyunk.

A fenti összefüggés nyilván csak egy a többi ok közül, azonban mindenképpen elgondolkodtató és cselekvésre ösztönző!

Itt az ideje, hogy elkezdjünk komoly változásokat az életünkben. Minden egyes leadott kiló százalékosan növeli a szervezet védekező képességét. És itt nem pusztán a jelenlegi járványról van szó. Hanem bármilyen fertőzésről.

Az elhízás krónikus (állandósult) betegségekhez vezet. Ez szintén gyengíti az immunrendszert és a védekezési esélyeket.

Még egy komoly figyelmeztetés!

A finomított szénhidrát fogyasztása akár órákra is leállítja az immunrendszer működését, és így jobb esélyt ad a vírusoknak. Megfigyelted már, ha például beteg vagy (influenza), mennyire tudod kívánni a finomított szénhidrátokat? És jól megeteted a vírusokat, hogy jól tudjanak szaporodni.

Ne keseredj el! Van megoldás! Életmódváltás lépésről lépésre, szép apránként, segítséggel, személyre szabottan. Ez a te utad!

Kezdj bele most! Csináld meg! Egy kattintás és már benne is vagy!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket