Ez női cucc... Tényleg?

„Ez női cucc…!” Tényleg?

Robi barátom (+50), harcművész, aktív sportoló, 1 danos mester és ezermester a hétvégén a Testszerviz Központban szerelt apróságokat. Közben beszélgettünk és meglátta a Testszerviz Extra új termékcsaládot.

Robi érdeklődik az egészséges életmód és termékek iránt és fontos neki teste állandó szervizelése, karbantartása, így rögtön „szagot fogott” és kérdezgette mik ezek.

Vegán fehérjepor, almaecet, saját recept alapján egészséges tészták, kollagének… - magyaráztam lelkesen.

  • Kollagén? Áh, az egy női cucc – vágta rá Robi.
  • Micsoda?????????????????????????? – kérdeztem.

Szóval egy élsportoló, egészségesen élő és táplálkozó, tudatos embernek fogalma sincs, hogy a kollagén valójában mi is?

Lehet, hogy vannak ezzel még páran?

A szépségipar és marketingje kisajátította a kollagént. Egy csodaszerként bemutatva, amitől a ráncok kisimulnak, a bőr örökké fiatal marad, fogyasztása a soha el nem múló fiatalság ígérete. És lám, működött a marketing, sokan valóban úgy gondolják, hogy ez egy „női cucc”. Robit félrevezették...

Akkor pár igaz mondat a kollagénről.

Testünk 7%-a kollagén. Vékony szálak formájában hálózzák be a testet, amolyan rugalmas vázat szőve mindenhol. Ebbe a vékony, rugalmas és rendkívül erős hálóba kapaszkodik bele pl a kálcium, magnézium és így ad a testnek szilárd vázat.

Tehát a kollagén a test struktúrájának alapeleme. Kb 2 hetente bontja le a szervezet a kollagénszálakat és épít újat. Persze ez a folyamat állandóan megy a testben.

40 év felett a szervezet saját kollagéntermelő képessége fokozatosan csökken, az előállított kollagén minősége romlik. Az eredmény, kevésbé rugalmas test, csontritkulás, gyengülő csontok, amik könnyebben törnek, ízületi kopások, ízületi fájdalmak, nehezebb mozgás.

De akkor mivel lehet a kollagént pótolni?

Vannak bizonyos ételek, amik nagy mennyiségben tartalmaznak jó minőségű kollagént. Ilyenek a belsőségek, a „cupákos” húsok, a csülök, a halfélék, a csontból főzött erőleves, a zsírosabb húsok. Persze ezeket nem mindenki szereti és főleg nem esszük minden nap nagyobb mennyiségben.

Ezért javasolt a kollagén egyszerű bevitele kollagénpor formájában.

A kollagénekből a legjobb a halkollagén (íze miatt sokan nem tudják meginni). Ezt követi a marhakollagén, ami az összes szükséges esszenciális aminosavat tartalmazza.

Esszenciális aminosav – az aminosav a fehérjék építőkövei. Az esszenciális aminosavak azok, amiket a szervezet nem képes előállítani, külső forrásból kell bevinni.

A kollagének sorából kiemelkednek a kollagén-peptidek. Ezek kis részekre bontott kollagének, amiket a szervezet sokkal jobban képes hasznosítani. Ez azok számára is megoldás, akik nem képesek a fehérjék, kollagének megfelelő emésztésére.

Lényeges adat, hogy a kollagénpor mennyi valódi kollagént tartalmaz. Legalább 90%-ot el kell érje. Ne legyen benne tömegnövelő, ízfokozó, cukor, hozzáadott mindenféle ipari adalékanyag.

Ha eljutottál eddig az olvasásban, akkor már tudod, hogy a kollagén NEM NŐI CUCC!

Pótold napi szinten és a test csodás megújulását tapasztalod majd!

A Testszerviz a fentiek alapján alkotta meg Epres és Citromos ízű marhakollagén-peptidjét. Kizárólag természetes összetevők, kiváló felszívódás, jó ízek.

Ha többet akarsz a kollagénekről tudni, akkor töltsd le ingyen az

„Amit a kollagénről tudni érdemes” tájékoztató anyagunkat!

 

Testszerviz Extra Kollagének most kifejezetten ezért lettek megalkotva!

Minőség, hatékonyság, egészséges változat! Természetes és finom!

Töltsd le az "Amit a kollagénekről tudni érdemes" ingyenes kisfüzetet!

Kattints a képre!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket