Fogfehérítő fogkrém: Működik?

Ha a fogak színéről van szó, mindenki foga más és más. Bár lehet, hogy a legtöbb ember világos és fehér fogakat szeretne, a valóság az, hogy sok embernek sárgás, szürke vagy barna fogai vannak. Az elszíneződött fogak gyakran a rossz szájhigiéniára vagy rossz szokásokra, például a dohányzásra vezethetők vissza. Értelemszerűen sokan szeretnék, ha a fogaik fehérebbek lennének. Ha a felszíni foltok hozzájárulnak fogai elszíneződéséhez, akkor próbálkozhat fogfehérítő fogkrém használatával, hogy javítsa fogai megjelenését.

Mit tartalmaznak a fogfehérítő fogkrémek?

A hagyományos, nem fehérítő hatású fogkrémek arra szolgálnak, hogy a fogak tisztítása és a száj egészségének javítása során segítsenek eltávolítani bizonyos felszíni szennyeződéseket. A fehérítő fogkrémek még több felszíni szennyeződés eltávolításával segítenek ragyogóbbá tenni mosolyát. Ezek a fogkrémek jellemzően csiszolóbb összetevőket, például szilícium-dioxidot tartalmaznak, amelyek súrolják a fogak felszínét. Olyan fehérítő fogkrémet keressen, amely kiérdemelte az Amerikai Fogászati Szövetség jóváhagyó pecsétjét.

A legtöbbet kihozni a fogkrémből

Miután elkezdte használni a fogfehérítő fogkrémet, több hétbe is beletelhet, mire eredményeket lát. Ne feledje, hogy mivel a fogfehérítő fogkrém nem változtatja meg a fogak tényleges színét, az eredményeket visszacsinálhatja, ha továbbra is olyan szokásokat követ el, amelyek hozzájárulnak a fogak elszíneződéséhez.

Ha továbbra is kávét és vörösbort iszik, előfordulhat, hogy nem látja a fogkrémtől várt eredményeket. Ugyanez igaz, ha dohányzik vagy füstmentes dohánytermékeket használ. Még az egészséges ételek, például a cékla és az áfonya is elsötétíthetik a fogakat. Ahelyett, hogy a fehérebb fogak érdekében kerülné az egészséges ételeket, egyszerűen ne felejtsen el étkezés után fogat mosni, és étkezés közben sok vizet inni, hogy kiöblítse a száját.

Egyéb fogfehérítési lehetőségek

A fogfehérítő fogkrémek nem fognak drámai, ragyogóan fehér eredményt adni, hacsak nem rendelkezik természetesen nagyon fehér fogakkal. Ha valóban fehéríteni szeretné a fogait, érdemes megfontolni a fogfehérítést. Keresse fel fogorvosát egy professzionális fogfehérítő kezelésre, amely általában fehérítőszer és egy speciális fény használatával jár. Használhat otthoni fogfehérítő terméket, például fogfehérítő tollat is a fogak fehérítéséhez. Bármilyen fogfehérítő termék használata előtt beszéljen fogorvosával, különösen, ha korábban érzékenyek voltak a fogai vagy az ínye.

Ne feledje, hogy a fogfehérítő fogkrémek és egyéb fehérítő termékek használata esetén az eredmények eltérőek lesznek. Például nem biztos, hogy tökéletesen fehér vagy fehér mosolya lesz, ha szürke fogai vannak. A fogfehérítő kezelések a tömések, a furnérok vagy a koronák színét sem változtatják meg. Ha úgy dönt, hogy fogfehérítő fogkrémet használ, használja azt az utasításoknak megfelelően, és ne feledje, hogy naponta legalább kétszer fogat kell mosnia, és fogselymet kell használnia fogai és ínye általános egészsége érdekében.

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket