Földgyalu a hasunkban

Hosszú ideje fennálló puffadás? Nem csillapodó hasmenés?

Az agyonreklámozott Espumisan nem fog segíteni...

Jobb lenne inkább azon elgondolkozni, hogy milyen okok állhatnak a fenti, gyötrő tünetek mögött.

Ezek mögött a tünetek mögött akár egy összetett, felszívódási zavar állhat, aminek gyökere a gluténérzékenység.

Ez még nem jelenti azt, hogy a klasszikus cöliákiával állunk szemben, mert ez lehet, hogy annál egy „enyhébb” gluténérzékenység „csak”.

Akinek ilyen tünetekkel kísértek a napjai, az pontosan tudja, hogy mit jelentenek az idézőjelek...

Ez az állapot a gluténnel (a búzafélékben található fehérjével) szembeni érzékenységet jelent, amely a bélbolyhok pusztulásához vezet. A rendszeresen megevett glutént tartalmazó étel, azaz kenyér- és tésztafélék az okozzák, hogy a vékonybélben található parányi bélbolyhok elsorvadnak, szinte eltűnnek.

Súlyos esetben ez a bőr alatti zsírszövet és izomállomány csökkenéséhez vezet, folyadék-, elektrolit és fehérjevesztés áll majd fenn, aminek kiszáradás, alacsony vércukorszint, végtaggörcsök lesznek a következményei, majd egy sokkszerű állapot jöhet létre. Ezt cöliakiás krízisnek nevezik, amely többnyire halálhoz vezet.

De nem kellene megvárni, míg a baj ekkora lesz!

A Testszerviz étrendi ajánlásaiban alap a gluténmentes táplálkozás.

Nagyon gyakran azt tapasztaljuk, hogy a glutén elhagyása önmagában sokat javít az ember állapotán, elmúlik a hasmenés, a puffadás. Ezért nagyon káros, ha megállunk a tüneti gyógyszeres „kezelésnél”, és azt hisszük, hogy egy pár zselatin kapszula majd megoldja a dolgot, hiszen mindig is ilyen volt az emésztésünk.

Ismerd meg a bélflóra szerepét az egészséged érdekében, ami alapvetően kihat a kórokozók elleni küzdőképességre.

A Kulcs az immunrendszerhez című könyv egyedülálló módon mutatja be az immunrendszer, az egészség és a bél- és bőrflóra közötti összefüggéseket.

Bár sokan már hallottak a vastagbelünkben velünk élő baktériumokról, de mégsem világos a baktériumok pontos szerepe az egészségünk megőrzésében és visszaállításában.

Gyakori tévhit, hogy az emésztési problémák hatása csak a hasunkra korlátozódnak, és nem okoznak más, akár súlyosabb bajokat, amiket autoimmun betegségeknek is nevezünk. Ilyen betegségek között van a Hashimoto pajzsmirigybetegség is, és más gyulladások is, amik nem csak a beleinket károsítják.

Vedd meg itt a Kulcs az immunrendszerhez című könyvet!

Tudj meg többet az élelmiszerekben, konyhai alapanyagokban levő káros és hasznos anyagokról, tudd meg, hogy melyekben van a legtöbb tápanyag!

Most itt a lehetőség, hogy tisztán láss, és jól oszd be a pénzed az egyre növekvő élelmiszer árak ellensúlyozására! A megfelelő informáltság ma már nagy kincs!

Rendeld meg itt a Kulcs a tápanyagokhoz című könyvet!

Ha meg akarsz szabadulni a gluténtól, akkor itt a lehetőség! A Testszerviz Vitalissimo webáruházban sokféle gluténmentes termék közül válogathatsz. A legnépszerűbbek az Éléskamra lisztkeveréket, melyek igazán egészséges alternatívái a hagyományos liszteknek.

Válogass itt az Éléskamra lisztekből,
és vedd meg hozzájuk a Kulcs könyveket is!

Válogass itt az Éléskamra lisztekből,
és vedd meg hozzájuk a Kulcs könyveket is!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket