Jó éjszakát! Szép álmokat!

Nyugodalmas jó éjszakát, pihenj jól, szép álmokat, és még sorolhatnánk a lefekvés előtti jókívánságokat. Az a jó esetben 7-8 óra, amit alvással töltünk, hozzájárul, hogy a szervezet regenerálódjon, megújuljon és felkészüljön a következő napra. Elvárható tehát, hogy ez az időszak valóban a pihenésről, és a nyugalomról szóljon.

Ám egy olyan tényező, akadályozhatja ezt, és gyakran figyelmen kívül marad. Ez nem más, mint  a penész jelenléte a lakókörnyezetünkben. A penész káros hatásai az egészségre ismertek, de kevesen gondolnak rá, hogy ez a probléma hogyan befolyásolhatja az alvásminőségünket és általában az alvásunkat. Nézzük hát, hogy mit okoz és miért fontos e probléma kezelése.

MIÉRT KELL AGGÓDNUNK  A PENÉSZ MIATT AZ ALVÁS SZEMPONTJÁBÓL?

A penész kialakulhat nedvesség okozta problémák, rossz szellőzés vagy szivárgások következtében. Amikor elszaporodik a lakásban, a levegőbe penészspórák kerülhetnek. Ezek a spórák apró részecskék, amelyeket belélegezve az emberi szervezetbe jutnak. A penészgombák által kibocsátott anyagok allergiás reakciókat okozhatnak, amelyek közvetlenül befolyásolják az alvásminőséget és az alvási ciklusokat.

HOGYAN BEFOLYÁSOLJA EZ A PIHENÉSÜNKET?

A penész allergiás reakciókat válthat ki, mint például tüsszögés, orrdugulás, szemviszketés és köhögés. Ezek a tünetek zavarhatják az alvást, megakadályozhatják az elalvást vagy a folyamatosan megszakítják azt. Az állandó orrdugulás vagy köhögés kényelmetlenséget okozhat, ami megzavarja az alvás mélyebb fázisait.

Az asztmában szenvedők különösen érzékenyek a penészre. A penészgombák által kibocsátott anyagok irritálhatják a légutakat, és súlyosbíthatják az asztma tüneteit. Az asztmás rohamok éjszaka gyakrabban jelentkezhetnek, ami megszakítja az alvást és ronthatja az alvásminőséget.

Bizonyos penészgombák olyan toxikus anyagokat bocsátanak ki, amelyek a lakókörnyezetben tartózkodó emberek egészségét veszélyeztethetik. Ezek az anyagok, például a penészgomba spórák vagy toxinok, irritálhatják a légutakat és allergiás reakciókat okozhatnak. Ez hozzájárulhat az alvásminőség romlásához és az általános jólét csökkenéséhez. Arról nem is beszélve, hogy az állandó köhögéssel, orrfújással felébresztjük hozzátartozóinkat, ezzel bosszúságot és kialvatlanságot okozva.
 


MIT TEHETÜNK, HOGY MEGSZÜNTESSÜK EZT?

Biztosítsunk megfelelő szellőzést a lakásban, és ellenőrizzük a páratartalmat. A penész kialakulásához a nedvesség szükséges, tehát fontos, hogy szellőztessünk rendszeresen, különösen a fürdőszobában vagy a konyhában.

Ha biztosra akarunk menni, levegő szellőztető rendszert használunk, ami már megszűrve engedi be a levegőt  kintről. Az automata szellőzés gondoskodik arról, hogy mindig friss levegőt lélegezzünk be az egészséges, hosszútávú életminőség érdekében.

A légkezelő szellőztető a kültérből a friss levegőt beszívja, majd a filtereken keresztül megszűrt baktérium- és allergénmentes levegőt akár ideális pártartalomra beállítva juttatja be a belső térbe.

Ha Te is penész problémával küzdesz, vagy orrdugulással ébredsz, és azt érzed, hogy reggel nem vagy friss, vedd fel velünk a kapcsolatot, és nézzük meg, hogyan tudunk javítani a levegőminőségen, megszüntetve ezzel a problémát!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket