Ki a főnök?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!   

  


Feltöltötte: Burget Péter, 2016-01-13 15:58:11

 

Ki a főnök az életedben? A tested, a csokoládé. a sütemény, az ágy, vagy TE magad?

Erre könnyen rájöhetsz, ha jól megfigyeled magadat és azt, hogy mit teszel és mit nem.

Az emberek tudják, hogy mit kellene tenni. Egészségesen enni, mozogni, oldani a stresszt, jó fizikai állapotot fenntartani. És mégsem csinálják.

Egy idő után azt vehetik észre (persze ehhez meg kell figyelni), hogy a test kontrollál bennünket. Azt mondja, hogy ne mozogj, aludj sokat, ne fuss a busz után pár lépést sem, kerüld el a lépcsőket, ne kelj fel korán, aztán kezdj el orvoshoz járni, óvatos legyél a mozdulatokkal, mert fájni fognak, vegyél be gyógyszert, mert fáj ez és az.

Ilyenkor már nem az történik, amit igazából szeretnénk, hanem az, amit a test megenged. Ez egy hanyatló állapot jele, annak a mutatója, hogy a test már nem szolgál bennünket, hanem mi kezdjük el szolgálni őt.

Aztán egyre több probléma van vele, egyre jobban korlátozza a sebességünket, hatékonyságunkat, energikusságunkat, munkavégzési képességünket. Egyre kevesebb figyelem marad a családra, a munkatársakra, barátokra. Egyre kevesebb erőnk van nagy dolgokba belekezdeni. És lassan vége az emberhez méltó szép életnek. Csak még egy napot húzzak ki valahogy, csak a hétvégéig evickéljek el, csak a lefekvésig bírjam ki valahogy.

Most őszintén! Van ennek értelme? Így terveztük fiatalon, amikor pár óra alvással pörögtünk, nem fáradtunk el semmitől, vidámak, erősek, energikusak, jó kedvűek voltunk?

A kérdés az, hogy az említett hanyatlás a korral jár-e automatikusan, vagy meg lehet állítani, vissza lehet-e fordítani.

Személyes tapasztalatom, hogy vissza lehet és kell is fordítani. Egy olyan autó, melyet nem gondozunk, nem szervizelünk gyorsan lerobban. Egy autó, mely 6000-es fordulaton megy 2-es fokozatban 1000 kilométert, hamar meg fog állni.

Ha optimális a fordulatszám, ha megkapjuk azt, amire testnek szüksége van, ha ápoljuk, karban tartjuk, sokáig megy majd gond nélkül.

Egy ügyfelünk mondta a Testszerviz program alatt: „Az emberek nem is tudják, mekkora veszélyben vannak a testüket illetően! Veszélyben, mert nem ismerik a hozzá való használati útmutatót!”

2016 a Testszerviz Éve! Sok embernek segítünk az idén is, hogy megtudják, hogyan kell a testüket jobb állapotba hozni, milyen út vezet az ideális test felé.


 

Vizsgáld meg, hogy milyen az állapotod! Nézd meg, hogy minden esetben te vagy-e a főnök! Ha úgy látod, hogy van még tenni valód, keress bennünket bátran, töltsd ki egészség tesztünket! Segítünk!

Jelentkezz most!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket